le írom élményeimet-kudarcaimat-az esetleges sikereimet,és más egyebet. ígérem nem sűrűn untatom a látogatót.
2017. május 31., szerda
Kakas pörkölt.
Kakas pörkölt.
Hozzávalók: 1 kakas ( az én kakasom 1 éves volt. ),
1 nagyfej vöröshagyma,
3-4 gerzd fokhagyma,
őrölt pirospaprika,
2 dl tejföl,
ízlés szerint só,ételízesítő,zőldségződje,
1 kávés kanál őrölt gyömbér,
kevés zsír,1 marék szarvacska tészta,
4-5 szem egész fekete bors.
Elkészítés: A konyha kész kakast hideg vízbe beáztatjuk.( én saját nevelésű kakast használtam ).
Amíg a kakasunk ázik a hideg vízben,adig megpucoljuk a vöröshagymát apróra vágjuk és
kevés zsíron megfonnyasztjuk.Utána 1 kevés vizet öntünk hozzá és a feldarabolt kakast
rá rakjuk a megfonnyasztott vöröshagymára,majd bő vízzel felöntjük.Ha felforrt akkor
hozzáadjuk a megpucolt apróra vágott fokhagymákat,és az egész borsokat.
A kakasunkat közepes lángon hagyjuk főni ( ha szükséges vizet pótolunk hozzá ).
Közben felteszünk forrni vizet,ha felforrt akkor teszünk bele 1 teáskanál sót és
szintén 1 teáskanál zsírt.Mikor újra forr a víz bele rakjuk a tésztát.Ha megpuhult
( nem kell nagyon puhára főzni ) leszűrjük.Ha a kakasunk megfőtt,hozzáadjuk az
őrölt pirospaprikát,sót,az ételízesítőt,a zöldség zöldjét,és a z őrölt gyömbért.Forraljuk még
2-3 percig és hozzáadjuk a leszűrt tésztát.Amennyiben szükséges vizet öntünk hozzá.
Az ételünket alaposan össze keverjük a tésztával,és hagyjuk főni.Közben a tejfölt simára
keverjük 1 tányérban és állandó kevergetés közben az ételünkbe csúrgatjuk.
Forrás után még 1-2 percig forraljuk s tálaljuk.
Gyömbér: A gyömbér íze aromás,kesernyés és csípős,mely enyhe citromos jellegge is társul.
Felhasználási javaslat: Süteményekhez,kompótokhoz,forralt borhoz,pácokhoz,ázsiai rizs ételekhez,halakhoz és szárnyas ételekhez ajánlott.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése