2017. május 31., szerda

Kakas pörkölt.


                      Kakas pörkölt.

Hozzávalók: 1 kakas ( az én kakasom 1 éves volt. ),
                     1 nagyfej vöröshagyma,
                     3-4 gerzd fokhagyma,
                     őrölt pirospaprika,
                     2 dl tejföl,
                     ízlés szerint só,ételízesítő,zőldségződje,
                     1 kávés kanál őrölt gyömbér,
                     kevés zsír,1 marék szarvacska tészta,
                     4-5 szem egész fekete bors.

Elkészítés: A konyha kész kakast hideg vízbe beáztatjuk.( én saját nevelésű kakast használtam ).
                   Amíg a kakasunk ázik a hideg vízben,adig megpucoljuk a vöröshagymát apróra vágjuk és
                   kevés zsíron megfonnyasztjuk.Utána 1 kevés vizet öntünk hozzá és a feldarabolt kakast
                  rá rakjuk a megfonnyasztott vöröshagymára,majd bő vízzel felöntjük.Ha felforrt akkor
                  hozzáadjuk a megpucolt apróra vágott fokhagymákat,és az egész borsokat.
                  A kakasunkat közepes lángon hagyjuk főni ( ha szükséges vizet pótolunk hozzá ).
                 Közben felteszünk forrni vizet,ha felforrt akkor teszünk bele 1 teáskanál sót és
                  szintén 1 teáskanál zsírt.Mikor újra forr a víz bele rakjuk a tésztát.Ha megpuhult
               ( nem kell nagyon puhára főzni ) leszűrjük.Ha a kakasunk megfőtt,hozzáadjuk az
                  őrölt pirospaprikát,sót,az ételízesítőt,a zöldség zöldjét,és a z őrölt gyömbért.Forraljuk még
                 2-3 percig és hozzáadjuk a leszűrt tésztát.Amennyiben szükséges vizet öntünk hozzá.
                Az ételünket alaposan össze keverjük a tésztával,és hagyjuk főni.Közben a tejfölt simára
               keverjük 1 tányérban és  állandó kevergetés közben az ételünkbe csúrgatjuk.
               Forrás után még 1-2 percig forraljuk s tálaljuk.





Gyömbér: A gyömbér íze aromás,kesernyés és csípős,mely enyhe citromos jellegge is társul.
Felhasználási javaslat: Süteményekhez,kompótokhoz,forralt borhoz,pácokhoz,ázsiai rizs ételekhez,halakhoz és szárnyas ételekhez ajánlott.
                 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése