2020. július 12., vasárnap

ZÖLDSÉGES LASAGNE – ROPOGÓS NYÁRI FINOMSÁG

ZÖLDSÉGES LASAGNE – ROPOGÓS NYÁRI FINOMSÁG

Nem kétség, hogy ilyenkor nyáron igyekszünk minél több zöldséget magunkhoz venni, hiszen a hosszú tél, az idei furcsa tavasz után még jobban vágyjuk a napsütötte finomságokat. Ezt egy jól ismert klasszikus formájában talán még könnyebben meg is tesszük!


Zöldséges lasagne
Ha amúgy is szereted a lasagnét, valószínűleg a zöldséges verzióért is odaleszel majd! Gyűjtsd be a hozzávalókat a következő lista szerint:
  • 2 db hagyma
  • 1 db zeller
  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 1 db sárgarépa
  • 20 dkg tejföl
  • 25 dkg reszelt sajt
  • lasagne tészta
  • só, bors, olívaolaj
A szósz a következő alapanyagokból tevődik össze:
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • fél liter paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál paradicsomvelő
  • 1 csokor friss zöldség
  • só, bors
A hagymát pucoljuk meg, kockázzuk. Ugyanígy tegyünk a többi zöldséggel is. Szelhetjük őket kockákra vagy csíkokra is. Ezután mehetnek egy serpenyőbe, ott pirítsuk néhány percig, sóval és borssal megfűszerezve. Ha megvan, húzzuk le a tűzhelyről, keverjük hozzá a tejfölt és 15 dkg sajtot. Alaposan keverjük össze és hagyjuk, hogy a sajt megolvadjon. Mehet még bele só és bors, ízlés szerint. A szószhoz a finomra vágott fokhagymát megpirítjuk, majd összefőzzük a passzírozott paradicsommal. Erre mehet a paradicsomvelő, amivel 10 percig még forraljuk. Mehetnek bele a fűszerek, a finomra vágott zellerlevél. Húzzuk le a tűzhelyről, hagyjuk kicsit hűlni. Most jöhet a rétegelés egy hőálló tálba: lap, szósz, zöldséges keverék, majd kezdődhet az egész elölről. A tetejére mindenképpen lap kerüljön, amire mehet még egy kis paradicsomszószt, majd vastagon szórjunk meg a maradék sajttal. Így mehet is a sütőbe, 180 ⁰C-ra, fél órára.
Forrás: chefkoch.de



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése