2017. szeptember 4., hétfő

A kávé íze.


                                                A kávé íze.

Vizet? igen,de csak előtte.
Egyre több helyen szervíroznak az eszpresszo mellé kis pohár vizet is,és sokan le is hajtják-a kávé után.
Nagy bajt nem csinálnak vele,ám ezért csak a fogorvosuk dicsérné meg őket.Hiszen ezzel a szokással megakadályozhatják,hogy gyorsan elszíneződjön a fogsoruk.A baristák azonban állítják:a pohárka vizet kávézás előtt kell meginni.Méghozzá azért,hogy megtisztítsuk ízlelőbimbóinkat,és akadálytalanul élvezhessük a fekete leves zamatát.Főleg akkor tanácsos így tenni,ha egy ízletes ebéd lezárásaként rendeltünk kávét.És nem is csak egy rövid feketét,hanem egy ilyen igazi csodát...

Likőrös kávé habbal:A jó erős feketét Maraschinó likőrrel ,,javítják föl",és a poharat kemény  tejszínhabbal zárják is.




Likőrös, barnahabos kávé

a csokis csoda


Főzzünk friss kávét négy személyre, majd adjuk hozzá a kávélikőrt és az egészet töltsük poharakba. A tejszín felét a reszelt csokoládéval forraljuk fel. Hűtsük le alaposan, majd verjük kemény habbá. A másik felét is verjük fel. Először a barna habot, majd a fehéret tegyük a likőrös kávéra.

Hozzávalók

  • 16 evőkanál tejszín
  • 4 teáskanál reszelt csokoládé
  • 28-30 g őrölt Omnia kávé
  • 2 dl kávélikőr



Lattemachiato:A felhabosított tejet töltse pohárba,várja meg,hogy a tejhab elváljon a tejtől.és finoman öntse rá az espresszót.Így a rétegek szépen elkülönülnek.


Hozzávalók
  • espresso
  • 100-200 ml hideg tej
Elkészítés
A friss, hideg tejből tejhabot készítünk, majd egy magas falú üvegpohárba töltjük. Elkészítjük az espressot, majd a tejen keresztül lassan a pohárba töltjük úgy, hogy végül három réteg képződjön: alul a forró tej, majd a kávé, legfelül pedig a tejhab.
Hosszú erős kávé:
Sokan azt hiszik,a hosszú kávé gyenge.Tévedés,ebbe oldódik ki a legtöbb

Jeges:
A pohárba tegyen 3 jégkockát,arra tejeskávét,majd 1 gombóc vanília fagyit.És hideg tejszínhabot a tetejére.

http://www.cafeplusco.hu/termekek/receptek

Presso kávé:
Kotyogóban is lehet majdnem eszpresszominőségűt főzni.

Forrás: Kiskegyed 2015. augusztus 18.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése