A szunyókálás jót tesz a memóriának.
A Kaliforniai Egyetem friss kutatása szerint a vegetatív idegrendszer aktivitása fokozódik álmunkban,aminek hatására az emlékezőképességünk jobb lesz.A vegetatív idegrendszer a szívveréshez,légzéshez és emésztési folyamatokhoz hasonló öntudatlan testfunkciókért felel,segít abban,hogy rövid távú memóriánkban tárolt emlékeink a hosszú távú memória részévé váljanak álmunkban.
Forrás: Meglepetés 2016.Július 7.
Együnk minél több meggyet!
Az Arizonai Egyetem,a Michigani Egyetem és a Brunswick laboratórium közös kutatásának eredménye rámutatott,hogy-,a rendszeres meggy-,illetve meggyléfogyasztás 65 %-kal csökkenti szívbetegségek kialakulásának kockázatát.
Akár egyetlen marék savanykás gyümölcs is tízezres oxigén gyökelnyelők kapacitással bír.Ez a tulajdonsága pedig jelentősen csökkenti a daganatok kialakulásának kockázatát.
A meggyben megtalálható AB--vitaminok összes fajtája.
Ennek,valamint magas élelmirost-tartalnának köszönhetően emésztésserkentő hatással bír,de magas káliumtartalma révén vízhajtó hatású is,így a gyümölcs akár fogyókúra során is segítséget jelenthet.
Forrás: Meglepetés 2016.Július 7.
Meggy, a gyógyító: mire jó?
A meggynek a cseresznyéhez képest magasabb a sav- és antocianin tartalma. Íze a nagyon savanyútól a mézédesig minden variációban előfordul, színe legtöbbször sötétpiros, leve egyes fajtáknál erős színező hatással rendelkezik.
Természetesen piros
A meggy piros színét antocianin festékanyagok okozzák, amelyek erős antioxidáns tulajdonsággal bírnak. A rendszeres meggyfogyasztás segít az immunrendszer egészségének megóvásában, megelőzhetők vele a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések. A festőlevű meggyfajták színanyagát természetes ételszínezékként is hasznosították. A környezettudatos és egészséges életmód igényének terjedésével a meggy újabb aranykorhoz közelít: textilfestéknek, ételszínezéknek és gyógyszerek védőbevonatának készítéséhez is egyre többször alkalmazzák a piros gyümölcsöket.
izomláz ellen
Az antocianinok nem csupán a káros oxidatív folyamatokban keletkező vegyületek lebontásában játszanak szerepet, de tudósok bebizonyították, hogy a cukor lebontásához szükséges inzulin hormon termelését is kedvezően befolyásolják. Antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása miatt egyébként sportolók a meggylevet isznak, ha izomláz kínozza őket egy-egy komolyabb edzés után.
Gyógyuljunk meggyteával
A meggy gyümölcse és termésszára is tartalmaz vírusölő és antibakteriális hatóanyagokat. A meggyszár forrázásával készített tea kiváló gyógyszer megfázásos megbetegedések ellen, csillapítja a köhögést. Meggykivonat pedig szinte minden modern kozmetikai krémben, masszázskrémben megtalálható, mivel komplex gyümölcssav tartalma frissíti a bőrt és segít az elhalt hámréteg eltávolításában.
Forrás: http://hobbikert.hu/magazin/meggy-a-gyogyito-mire-jo.htmlhttp://www.befottkompotsavanyusag.com/vegyesgyumolcs-sult-tea-telire.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése