le írom élményeimet-kudarcaimat-az esetleges sikereimet,és más egyebet. ígérem nem sűrűn untatom a látogatót.
2018. november 15., csütörtök
Hidratáljunk evésközben.
Hidratáljunk evésközben.
Nem lehet elégszer mondani,mennyire fontos a hőségben a megfelelő folyadék bevitel.
De nemcsak különböző italokkal tudjuk ezt elérni,hanem,hidratáló ételekkel is!
3 napos menü.
1.Reggeli:Avokádós gyümölcssaláta joghurtos-Chiás öntettel.
Így készül:Keverjünk össze darabokra vágott grépfrútot,körtét,narancsot és 1/2 felkockázott avokádót,majd öntsük nyakon 1 pohár joghurttal ,amibe 1/2 evőkanál chiamagot tettünk.
Miért hatásos? Ezek a gyümölcsök nagyon gazdag vízben.A joghurt is az egyik legjobb hidratáló .A chiamag pedig segít abban,hogy a szervezet minél többet fel tudjon belőle szívni.
Ebéd:Csirkés salátataco.
Így készül:Egy csirkemellet fűszerezzünk be ízlés szerint,pároljuk meg,ha kihűlt,tépkedjük vékony csíkokra.Vágjunk apró darabokra paradicsomot,paprikát és hagymát,majd 1-1 nagyobb salátalevélbe tegyük néhány kupacot belőle a csirkével együtt.
Miért hatásos? A salátának legalább 96 százalék a víztartalma,és a paradicsom,paprika is jól feltölt.
Vacsora:Hűsítő gazpacho leves.
Így készül: 1 kg paradicsomról húzzuk le a héját,vegyük ki a magját,majd 1 meghámozott,felkarikázott uborkával 1/2 vöröshagymával,2 gerezd fokhagymával,kevés balzsam ecettel,és olíva olajjal turmixoljuk össze.
Miért hatásos? A paradicsom szuper hidratáló hatású,az uborkáról nem is beszélve,mivel 95 százaléka víz.
2.Reggeli:Vegán mangós-kókuszos zöld smoothie.
Így készül:Turmixoljunk össze 1 csésze friss spenótot,1/2 csésze mangót,1/2 banánt,3/4 csésze kókusztejet,1/2 csésze narancslevet,és adjunk hozzá némi jeget.
Miért hatásos? Igazi hidratáló bomba,hiszen a spenótnak legalább 90 százalék feletti a víztartalma,ahogy a mangó is az egyik legjobb hidratáló gyümölcs.A kókusztej pedig enyhén hűsítő.
Ebéd:Grillezett cukkini és padlizsán fetával.
Így készül:Karikázzunk fel vagy vágjunk darabokra 1-1 nagyobb cukkinit és padlizsánt,sózzuk,borsozzuk,locsoljuk meg alaposan citromlével,grillezzük,és adjunk hozzá morzsolt fetát.
Miért hatásos?A padlizsánnak és a cukkininek is magas a víztartalma,ha enyhén grillezzük,nem veszítenek belőle.
Vacsora:Dinnyés-zöldséges-mozarellás saláta.
Így készül:Keverjünk össze felkockázott dinnyét,kaliforniai paprikát,,paradicsomot,uborkát,öntsünk rá joghurtot,és helyezzünk rá néhány szelet mozarellát.
3.Reggeli:Körtés-fahéjas zabkása.
Így készül:Kockázzunk fel 1 körtét,adjunk hozzá két evőkanál vizet,és hintsük meg kevés fahéjjal,majd pároljuk 4-5 percig.Ezután adjunk hozzá 1/2 csésze zabot,2/3 csésze tejet,például mandulát,és főzzük még pár percig.
Miért hatásos?Mivel a zabkása megszívja magát vízzel,így kellőképp eltelik,és a körtének is magas a víztartalma.
Ebéd:Thai uborkás-ananászos saláta.
Így készül:Keverjünk össze 1/2 felkockázott ananászt,1/2 uborkát,1 újhagymát.1 marék apróra vágott petrezselymet,1 marék mentát,majd készítsünk öntetet 1 lime kicsavart levéből,kevés apróra vágott csiliből és némi cukorból.
Miért hatásos?Az ananászban lévő bromelinenzim és az uborka héjában lévő kávésav mind segítenek csökkenteni a víz visszatartást,így a szervezet jobban tud hidratálni.
Vacsora:Töltött kaliforniai paprika.
Így készül:Néhány nagyobb kaliforniai paprikát vágjunk félbe,kenjük meg kevés olíva olajjal,majd sütőpapíron legalább 20-25 percig süssük.Végül töltsük meg kuszkuszos-mentás-fetás keverékkel.
Miért hatásos?Ha laktató és hidratáló finomságra vágyunk,akkor a kaliforniai paprika a tökéletes választás.
https://www.nosalty.hu/alapanyag/lime
Forrás: Meglepetés 2018.Augusztus 23.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése