2024. július 9., kedd

SminKstatisztika.

 A smink kiemel,nem elrejt.A természetes külső mindörökké sikkes.

A sminkelést is befolyásolja a divat,de azért próbáljuk elkerülni a retróra jellemző pasztell barack -,és lime - színű szemhéj festéket,s a nehéz műszempillákat.Egy kevés volumennövelő szempillaspirál kellemesebbnek hat,mint a műszempilla.

Estére használjunk fekete szempillaspirált,nappalra pedig sötétbarnát.

Csak akkor viseljünk más színű szempillaspirált,ha hatvanas évek partijára készülünk,egyébként sose.A színtelen szempillaspirálnak van bármiféle értelme? Rejtély,hogy miért akart valaki ilyesmit feltalálni.

A tartós szempillafesték a lusta nők mentőövje.

, A nő,mielőtt megengedné a világnak,hogy ítéletet mondjanak az arcáról,még előbb nekilát megalkotni ' - Kenedy Frasrer


Az alapozónak illeszkednie kell bőrünk színárnyalatához.Teszteljük: vigyünk fel belőle egy keveset az arcunkra,az orca és az áll közötti részre.Ne a kezünkön próbáljuk ki!

Emeljük fel kezünket és tartsuk az arcunk mellé! Ugyanolyan?

Ne feledjük,hogy télre és nyárra más - más színű alapozóra lesz szükségünk,egy világosbarna a téli hónapokban és egy sötétebb árnyalatra nyáron.

A köztes időben keverhetjük a kettőt.

Bánjunk az alapozóval takarékosan,ha csomós,adjunk hozzá egy kis krémet.

Az alapozó kitűnő napvédő szer.A valószínűtlenül fiatalos Joan Collins mindig is mondogatta,hogy ha az ember mindnap sminkel,elkerüli a ráncok.

Ha az alapozó csomóssá válik a tágelyben,keverjük ki alaposan. Ha továbbra is csomós marad,dobjuk ki.

Szemfesték,egyenletesre alapozott bőr,na és egy puha rúzspuszi - ez minden,amire egy klasszikus szépségnek szüksége van.

Egy nőnek elég két rúzs: egy az ajka színével majdnem megeggyező árnyalatú nappalra,és egy sötétebb estére.Ugye,nem kell magyaráznom,hogy a vérvörös ajak milyen üzenetet hordoz?

A halványrózsaszínről nem is beszélve.

A szépségipar nagy üzlet.Jól öltözni egy dolog,de az igazi stílus belülről fakad.Ha a testünket elhanyagoljuk,nem fogjuk jól érezni magunkat,és így nem fogunk jól kinézni.

Érdemes átvenni a francia nők szokását: irányozzunk elő havi összeget a szépségápolásra,majd kezdjünk fokozottabb figyelmet fordítani azon testrészeinkre,amelyeknek a létezéséről eddig nem vettünk tudomást.

A láb a legmostohább sorsú testrész.Kényelmetlen cipőkbe szuszakoljuk,nagy súlyokat cipeltetünk vele,nem csoda,ha szegény

ilyen állapotba kerül. Senki sem szeret azzal szembesülni egy drága nyaralás első napján,hogy ez a szandálból kilógó puffadt,fehér és gyíkszerű teremtmény sárga karmokkal az ő lába. A láb is lehet puha,illatos és rózsaszínű.Otthon is elvégezhetjük a lábápolás oroszlán részét,de egy komoly átalakításhoz feltétlenül szükséges egy jó pedikűrös.A pedikűrös jót tesz a lábbal. Ez van.

A rendszeres pedikűrözés során válik igazán széppé a láb.

Ősszel - télen különösen fontos a láb ápolás.

Mondjunk igent az arckrémekre és nemet az arcfelvarrásra.

Értelmes és józan ember miért is tenné ki magát egy fájdalmas és szükségtelen operáció kockázatának? Kössük a hajunkat szuperszoros lófarokba.a hatás ugyansz. Na és a Botox, Szándékosan lebénítani az arcizmokat,hogy úgy nézzünk ki,mint egy Barbie  baba,aki többé semmilyen érzelmet nem képes kifejezni?

Próbálkozzunk inkább az arctornával.Napi egy grimasz,és olyan marad az arcunk,mint egy babáé.


                               Az elme uralja a testet.


Egyetlen mosoly kétszer annyi arcizmot mozgat meg,mint a szemöldökráncolás.és még azokról a csúnya,szemek köti ránctol is megvéd.A szemek sarkában lévő szarkalábakat viszont erősíti.

Ne dohányozzunk!Egyrészt öregít,másrészt halált okoz.Csontsovány modellek gyönyörű pózokba tudják vágni magukat cigarettával a kezükben,ami csábító lehet.Keressünk valakit,aki állandóan mondogatja nekünk,hogy milyen hülyén nézünk ki ugyanilyen testhelyzetben.Nincs ennél jobb módszer a leszokásról.

Ne hanyagoljuk el testünket az arcunk rovására,vagy fordítva.

A kövér nők gyakran csak nyaktól felfelé nézik magukat,a terjedelmesebb részeket nagyvonalúan figyelmen kívül hagyva.

A sovány nők viszont nyaktól lefelé gyönyörködnek a testükben,ügyet sem vetve az arcukra,amibe mély árkokat vésett a 

fogyókúra.

A túlzott mennyiségű testszőrzet nem sikkes.Epiláltassuk! Mítosz,hogy a borotválástól gyorsabban nő a szőr,mint a gyantázástól.

Az újranövő szőr bizonyos érzékenyebb területeken nem túl kellemes élmény.

A bikivonal pontosan az,amit a neve sugall - az a vonal,ahol a bikini végződik.Vajon ismerünk olyan nőt,aki három centi széles bikinit hord?

A lábunk gyantázása nem annyira rendszeres kötelesség,de ha több időt töltünk az újra kinőtt bunda takargatásával,mint a frissen lehúzott lábunk mutogatásával,érdemes megfontolni,hogy abbahagyjuk - e.

Egy kis barnaság minden lábon jól mutat.A halvány barnaság tetszetősebb,mint a sötét szín.Napfüdőzni igen kellemes dolog,csak ne néznénk ki a végén úgy,mint egy frissen lőtt krokodilbőr táska.Coco Chanel minden sötét kreol bőrszínnel tüntetett,mert ez volt a divat.De nézzük meg Coco időskori képeit! Mély ráncai magukért beszélnek. Ma már jobban tudjuk,hogy mi a helyes. Halványítani!

https://www.google.com/search?q=gabrielle+coco+chanel&oq=gabrielle+%2Ccoco%27+cha&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqCAgBEAAYFhgeMgYIABBFGDkyCAgBEAAYFhgeMggIAhAAGBYYHjIICAMQABgWGB4yCAgEEAAYFhgeMggIBRAAGBYYHjIICAYQABgWGB4yCAgHEAAYFhgeMggICBAAGBYYHjIICAkQABgWGB7SAQk0NTEwN2owajeoAgiwAgE&sourceid=chrome&ie=UTF-8


Forrás: Karen Homer  A nőies stílus praktikái című könyv

























 


,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése