2024. augusztus 2., péntek

Ó azok a vérszívók!

 Nyugodtan nyitva hagyhatja az ablakot.


   



A szúnyogokat nemcsak a lakásunkból,de még a környékéről is távol tudjuk tartani,ugyanis vannak olyan növények,amelyektől kifejezetten irtóznak.

Ha ezeket a növényeket ültetjük a kertbe,távol tartják a vérszívókat,de a lakásunkban elhelyezve is ugyanazt a hatást váltják ki.A legjobb cserépben az ablak környékére tenni őket,és akkor még az ablakot is nyugodtan nyitva hagyhatjuk.

1; Bazsalikom.A szúnyogok és a legyek is utálják a bazsalikom illatát,de az emberek általában kifejezetten kedvelik.Ültessük napos helyre és élvezzük a szúnyogmentes napokat!

2; Macskamenta.Nem csak a szúnyogokat tartja távol,de a macskáink is nagyon hálásak lesznek,hiszen nekik ez a növény különleges ,,édesség",amit imádnak rágcsálni.Külön előny,hogy szép virágai vannak.

3; Citromfű.Nem csak citromfűvel átitatott gyertyákat égethetünk,de a kertünkben is elhelyezhetjük ezt az illatos növényt.A napos helyet szeretik,a bogarak utálják,főleg a szúnyogok.

4; Citromillatú kakukkfű.Szárazabb helyeken is jó nő,szintén a szúnyogok ellensége.

5; Menta.Nemcsak a koktélok kedvelt kiegészítője,és jó tea - alapanyag,de a vérszívók ellensége is.

6; Levendula.Amennyire imádjuk az illatát és szép színeit,annyira irtóznak tőle a bogarak.Külön jó,hogy a kártevőket is távol tartja

Forrás: Kiskegyed 2017.június 20.

26. évfolyam  25.szám ( 1297 )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése