2013. november 23., szombat

Teavarázs.

Az indiai illatos teák serkentik az emésztést,ha étkezések után fogyasztja,általános tisztító hatásának,jótékonyak az emésztőrendszerre,a testre,az elmére és a szellemre egyaránt.Ha napközben megéhezik,igyon meg egy pohárral belőle.De hetente-havonta 1-1 teanapot is tarthat,ilyenkor igyon meg legalább 3 különböző teát ( 3 liter ),hogy a zsírégetés teljes erővel működjön.
                                              Gyömbérres tea.
Meghámozunk 1 nagyobb darab gyömbért ( körülbelül 5 cm ),lereszeljük,azonnal elkeverjük 2 evőkanál mézzel.Vékonyan meghámozunk 1 narancsot,a héját a gyömbérhez adjuk.Felöntjük 3 liter forró vízzel,és 5 percig állni hagyjuk.A narancshéját kivesszük,a teát termoszba töltjük.Poharanként 3-4 evőkanál zsírszegény tejjel fogyasztjuk.


                                                   Forró csésze
Kis darabokra tördelünk 2 rúd fahéjat,4 szem szegfűszeget,1 csipet reszelt szerecsendióval,1 késhegynyi chilivel és 1 maréknyi felaprított borsmentalevéllel kannába tesszük.Felöntjük 1 liter forró vízzel,és 5 percig állni hagyjuk.Leszűrjük,termoszba öntjük és poharanként 1 teáskanál mézzel ízesítjük.
                                            Virágos álom
Felaprítunk 2 ág friss rozmaringot,összekeverjük 2 evőkanál szárított csipkebogyóval,1 teáskanál szárított borsmentalevéllel,felöntjük 3 liter forró vízzel,és 5 percig állni hagyjuk.Leszűrjük,termoszba töltjük,és kevés mézzel ízesítve fogyasztjuk.


                                            Pikáns tea
Összetörünk 3 evőkanál köménymagot,1 teáskanál szárított zöld borsot.Felaprítunk 1 maréknyi borsmentalevelet,kannába tesszük az összetört magokkal,és 3 szem csillagánizzsal.Felöntjük 1 liter vízzel,10 percig állni hagyjuk,leszűrjük,termoszba öntjük.
                                               Illatzsák
Szétnyomkodunk 2 teáskanálnyi borókabogyót,összetörünk 2 teáskanál ánizsmagot,2 szegfűszeget és fél teáskanál szárított zöld borsot.Mindezeket kannába tesszük,rászórunk 1 csipet fahéjat,felöntjük 3 liter vízzel,10 percig állni hagyjuk.Leszűrjük,termoszba tesszük.Kevés citromlével és mézzel ízesítve fogyasztjuk.
                                                  Szerecsenek itala
Meghámozunk,lereszelünk 1 diónyi gyömbért,felaprítunk 2 ág citromfüvet.Kannába tesszük a gyömbért,a citromfüvet,2 csipet frissen reszelt szerecsendiót,2 szegfűszeget,1 csipet fahéjat,és felöntjük 1 liter forró vízzel,5 percig állni hagyjuk,majd,termoszba tesszük.Poharanként 1 teáskanál mézzel,2-3 evőkanál zsírszegény tejjel ízesítve fogyasztjuk.

                                                   Citrusvarázs
Megmosunk és vékonyan meghámozunk 1 narancsot.A héját,3 babérlevelet,1 csipet fahéjat kannába teszünk,felöntjük 1 liter forró vízzel,és 10 percig állni hagyjuk. Leszűrjük,termoszba tesszük,és kevés mézzel,fél dl narancslével ízesítve fogyasztjuk.

                                                     Aromakorty.
Összetörünk 4 szegfűszeget.Vékonyan meghámozunk 1 narancsot,a héját 2 evőkanál szárított csalánlevéllel,a szegfűszeggel kannába tesszük,és felöntjük 1 liter forró vízzel,5 percig ázni hagyjuk,majd leszűrjük,termoszba töltjük,és poharanként 1 teáskanál mézzel,2-3 evőkanál zsírszegény tejjel ízesítve fogyasztjuk.


Forrás: fanny magazin 2013.szeptember 30.
                                 11.évfolyam 40. szám.

                                     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése