2020. május 4., hétfő

HIGIÉNIA SZÉPÜLÉS KÖZBEN IS!

HIGIÉNIA SZÉPÜLÉS KÖZBEN IS!

Alaphelyzetben is, jelenleg pedig különösen fontos, hogy odafigyeljünk a higiéniára minden körülmények között. Ez igaz akkor is, ha éppen bőrünket, hajunkat ápoljuk, csinosítjuk. Apróságok, vagy annak tűnő pontok következnek, melyekre érdemes odafigyelni szépségápolás közben.



Szépség, higiénia
Talán fel sem tűnik, hogy egy-egy otthoni szépségnap, „szépségóra”, „szépségfélóra” alkalmával milyen alapvető higiéniai bakikat követünk el. Ezekre figyelj, hogy higiénikus legyen a szépülésed!

Le az ékszerekkel!

A gyűrűket, fülbevalókat, egyéb, arcodat díszítő ékszereket távolítsd el szépüléskor.

Fontos a kézmosás!

Egyébként is igaz, de most különösen fontos, hogy mielőtt az arcodhoz érsz, moss alaposan kezet!

A rövid az igazi!

Van, aki él-hal a hosszú körmökért. Szép, szép, ez igaz, de arcápolás szempontjából nem túl higiénikus! Vágd, vagy vágasd rövidre körmeid, hogy a köröm alá szorult piszok ne tehessen kárt arcod bőrében, vagy a szemedben.


Tisztítsd őket is!

Ahogy minden másnak, úgy sminkeszközeidnek is jár a tisztaság! Pucold meg őket rendszeresen, csipeszeket, ecseteket, ezzel is óvva bőrödet.

Ügyelj a tincseidre!

Ha rövid a hajad, nem lesz sok gond velük, akár egy kendő, vagy hajpánt is elég, hogy a homlokodból elhúzza a belógó tincseket. Hosszú sörényed viszont kösd hátra mindenképpen, hogy ne lógjanak a tincsek a szemedbe, arcodba!
Forrás: brigitte.de







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése