Ropogós csirkefalatok fűszeres, joghurtos bundában: igazán omlós lesz a hús
Néha kell egy kis változatosság! A klasszikus panír helyett legközelebb fűszeres, joghurtos bundában süsd meg a csirkemellet!
Ehhez a fantasztikus bundás csirkemellhez még prézli sem kell! A fokhagyma isteni ízt ad a húsnak, a joghurt pedig gondoskodik arról, hogy omlós és szaftos legyen. Nem kell órákig pepecselni a panírozással, és a hús villámgyorsan megsül.
Csirkefalatok fűszeres, joghurtos bundában
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 1.5 dl joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- olaj a sütéshez
- 5 evőkanál liszt
- 2 db tojás
- koriander
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, vágd egyforma nagyságú darabkákra, és szórd meg sóval. A tojásokat üsd egy tálba, és ízesítsd borssal, zúzott fokhagymával, korianderrel. Rakd hozzá a joghurtot és a lisztet, majd dolgozd csomómentesre a masszát.
Forgasd meg a húst a joghurtos keverékben, figyelj, hogy mindenhova kerüljön massza. Tedd forró olajba, és közepes lángon süsd aranybarnára minden oldalát. Szedd a csirkefalatokat papírtörlőre, és csepegtesd le.
A rántott húst
számtalan módon feldobhatod.
Itt számos ötletet találsz, hogy még izgalmasabb legyen a hétvégi fogás.
-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése