2014. január 16., csütörtök

Zöld kávé.



A zöld kávé antioxidáns-tartalmával segíti a diétázókat.Sokan csodaszerként tartják számon.
Mi is az a zöld kávé?
Sokan örülnének neki,ha a reggeli kávéjuk nemcsak abban segítene,hogy éberebbek legyenek,hanem abban is,hogy megőrizzék vagy javítsák alakjukat.Nos,ez nem is lehetetlen:a zöld kávéról,amely a hagyományos kávébab pörköletlen változata,újabban azt tartják,hogy a benne lévő klorogénsav ( ez a vegyület a pörkölt kávéban már nincs jelen értékelhető mennyiségben ) felgyorsítja a szervezetben tárolt zsír elégetését,ráadásul erőteljes antioxidánsként a teljes test egészségét is védi,segíthet például a szív-és érrendszeri problémák és egyes ráktípusok megelőzésében.
Napi két csésze a fogyásért!
Érdemes beépíteni az italt vagy a táplálékkiegészítőt a kiegyensúlyozott étrendbe,amely minél kevesebbet tartalmaz a finomított szénhidrátokból,cukorból és az állati zsiradékokból.
Reggelire ehetünk például zöldséges omlettet  vagy cukormentes müzlit sovány joghurttal és sok gyümölccsel,és ihatunk mellé egy jó pohár frissen facsart gyümölcslevet.A napi első zöld kávét is megihatjuk ilyenkor,vagy tekinthetjük a tízóraink részének is.Ha ilyenkor isszuk,együnk mellé egy szem idénygyümölcsöt.Ebédre válasszunk egy tál salátát egy szelet roston sült csirke-vagy pulykahússal,esetleg sajttal.Jó ötlet a görög saláta gyors-hússal.Uzsonnára jöhet a második csésze kávé egy teljes kiőrlésű zsemlével,amely mellé egy szem idénygyümölcsöt is ehetünk.A vacsora pedig ismét legyen zsírszegény sovány hús vagy hal párolt vagy roston sült zöldségekkel,és egy szem burgonyával vagy egy kevés barna rizzsel.Desszertnek megengedhetünk egy pohár mézzel és gyümölccsel ízesített joghurtot.
A diéta fontos része a folyadékfogyasztás:naponta legalább 2 liter ásványvizet vagy cukormentes gyümölcsteát igyunk meg.
Pörkölés nélkül.
A zöld kávét ugyanazért tartják jónak,mint a zöld teát:a hatóanyagait nem teszi tönkre hosszadalmas és drasztikus feldolgozási folyamat,a természeteshez közeli állapotban kerül a fogyasztóhoz.A pörkölés ugyanis a hatóanyagok egy részét elbontja.A zöld kávét viszont természetes állapotában szárítják,összetörik,és így kerül,filterszerű zacskóba csomagolva a felhasználóhoz.Forró vízben áztatják,ahogy a gyógyteát.Az íze is eltér attól,amit egy kávétól megszoktunk,inkább a növényi aroma dominál az italban.
Hogyan segít?
Tanulmányok szerint a zöld kávé fokozza a mikrokeringést,gyorsítja az anyagcserét.A klorogénsav beavatkozik a szénhidrát anyagcseréjébe,gátolja a cukrok egy részének felszívódását.Segít kiegyensúlyozni a vércukorszintet-ha pedig sikerül elkerülni a vércukorszint nagyobb kiugrásait és visszaeséseit,elejét vehetjük az akaraterőt próbára tevő éhségrohamoknak.
A klorogénsav másik hatása a zsírégetés gyorsítása,ami hatékonyabbá teszi a fogyókúrát.Az anyagcserét a zöld kávéban is jelenlevő koffein segít felturbózni.Aki nem szereti a kávét,a kivonata kapszulás étrend kiegészítő formájában is kapható.

Forrás:Meglepetés 2013. november 21. / 47.szám /






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése