2016. január 11., hétfő

Az ünnepek után-diéta.



                                        Az ünnepek után-diéta.





Jó lenne megszabadulni az ünnepek során fölszedett kilóktól.Lássuk,mi sodorja veszélybe a kúrát,és hogyan kerüljük el a csapdákat.
Türelmetlenség.A kúra kezdetén gyorsan csökkennek a kilók,aztán nem mozdul a mérleg nyelve.A test először vizet veszít.Csak utána következik a zsír elégetése,amely lassabb folyamat.Vigyázat,most nem szabad elveszíteni a kedvet!Fontos a testmozgás,az úszás,kocogás,kerékpározás.
Unalom.Ha épp nincs mit kezdenie magával,akkor elindul a hűtőszekrény felé.Terelje el a figyelmét az evésről!Gondolja végig,mi minden vár magára a háztartásban.A lázas tevékenység elnyomja az éhségérzetet.
Édesség utáni vágy.Sokszor megrohanja a fogyókúrázót,hiszen az édesség tabu a kúra idején.Pedig nem szabad teljesen elnyomni a nassolás utáni vágyakozást,különben egyszer csak egy egész tábla bánja a kilengést.Jobb,ha tartalékolunk zsírszegény harapnivalót a nehéz pillanatokra.A hét meghatározott napján jutalmazza meg magát kedvenc édességével.
Stressz.Napirenden vannak a nézeteltérések a munkahelyen,a gyerek egyeseket hoz.Kinek hiányzik ilyenkor még a fogyókúra is? Amikor a legnagyobb szükség lenne valami vigaszt nyújtó harapnivalóra?Csak egy segíthet:föl a tornacipőt,ki a lakásból!Néhány kör a háztömb körül leállítja a stresszhormon képződését.De az is megteszi,ha fölteszi kedvenc zenéjét,és táncol rá.
Munkahely.A kolléganők néha édességet kínálnak a kávéhoz,a gáláns kolléga fagyira hívja meg a munkatársnőit.Nem szabad elgyengülnie!Igyon inkább termoszban melegen tartott gyümölcsteát.Időnként nyújtózkodjon,mozogjon.
Tévézés.Nincs is szebb,mint az esti izgalmas film közben sós pálcikát vagy csipszet rágcsálni.Készítsünk a kezünk ügyébe ízletes gyümölcstálat.Zsírégető narancsot,almát,grépfrútot  tegyünk magunk mellé az asztalra.
Jojó effektus.A fogyókúrázó réme.Nem sokkal a kúra után visszamásznak a kilók.A kúra után térjen át másfajta étkezésre.Fogyasszon sok zöldséget és gyümölcsöt,de naponta hat dekánál ne több zsiradékot ( beleszámítva a felvágottat,sajtot is. ).Spóroljon az édességgel,és mozogjon továbbra is.


Forrás: TVR Újság 2016.január 11.-17.       2.Hét.





Az egészséges ember titka.



Valamennyiünk álma az,hogy egészségesen éljünk az utolsó leheletünkig.Vannak egyszerű praktikák,amelyek többet érnek minden orvosságnál!
Nevessünk a jó szívért!Aki sokat nevet ritkábban lesz influenzás,mert a szervezet több immunsejtet termel.Visszaszorul a stresszhormonok képződése is,amelyek az érfalat károsítanák.Aki kevese nevet,akár negyven százalékkal esélyesebb a szívbetegségre.
Négylábúak a boldogságért:A kedvencek legalább naponta egyszer megnevettetik a gazdájukat.A ,,kutyások"általában három negyedórát sétálnak egy nap.Mi edzheti jobban a szívet és az ereket?A kutyások és macskások közül 15 százalékkal kevesebben szenvednek magas vérnyomással,mint az állat nélkül élő társaik.
A zene karcsúsít:Átlagban 4 falatot eszünk meg 1 perc alatt.Ha lassú zenét hallgatunk közben 3 falatra is csökkenhet ez a mennyiség,automatikusan kevesebbet eszünk,fogyunk.Aki viszont gyors rockzenét hallgat,annak 5 falat is lemegy a torkán percenként.
Alvással okosabban:Ha hiányzik az éjszakai alvás,lelassul az agy anyagcseréje.Nehezebb a gondolkodás.Aki 8 óránál kevesebbet alszik,annak az immunrendszere is sztrájkol.
Lógatós teás zacskó a mérgek ellen:A frissen festett,mázolt szobában akár 90 százalékát is elnyelik a mérges kigőzölgésnek a szárazon kitett teás zacskók.
A hit erőt ad:A vallásos emberek körében 80 százalékkal kisebb a depresszió esélye,mint társaik esetében.
Adjon igazat másoknak!Gyengébb az immunrendszere annak,aki tűzön-vízen át eléri,hogy az övé legyen az utolsó szó.Tehát érdemes engedni!
A sportot elkezdeni soha nem késő.Még egy 72 éves ember várható élettartama is megnövekszik,ha elkezd úszni,kocogni,kerékpározni.

Csupa haszon.
A fehérje életfontosságú a szervezet számára.Segít fölépíteni az izmokat,támogatja a hormontermelést,és hozzájárul az immunsejtek képződéséhez.Legfontosabb forrásai a hús,a hal,a túró,a tojás és a szójatermékek.
A tyúktojás fehérjének 10 dekája csaknem ugyanannyi fehérje előállításához segíti hozzá az emberi szervezetet.Sok vitamint és ásványi sót tartalmaz.
A friss sajtot nem érlelik,ezért csak rövid ideig áll el.Akár 60 százalékkal kevesebb zsiradékot tartalmaz,mint a kemény sajt.Gazdag nyomelemekben,ásványi sókban,fehérjében.
A tej jó kalciumszállító,ezért lassítja a csontritkulást.A joghurt kalciumot és káliumot is tartalmaz,utóbbi fontos a vízháztartás szempontjából,egészségesen tartja a szemet és a bőrt.

Forrás:TVR Újság 2016.január 11.-17.  2. Hét.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése