2018. február 17., szombat

10 takarékos tipp a konyhából.           10 takarékos tipp a konyhából.Képtalálat a következőre: „10 takarékos tipp a konyhából”

Fűszerek hónapokig:
Gyakran szembesülünk azzal a problémával,hogy a cserépben megvásárolt fűszernövényekből csupán néhány szálat használunk el,a többi hamar elfonnyad,elszárad.Ha szeretnénk akár hónapokra frissen tartani őket,mossuk meg alaposan a növényeket,kössük kis csokorba,és uzsonnás zacskóban tegyük a mélyhűtőbe.Használat előtt érdemes néhány másodpercre forró teflonba tenni,hogy könnyebb legyen őket felaprítani.

A száraz kenyér új élete:
A már nem éppen a fogunkra való,kiszáradt kenyeret nem kell kidobnunk.Vágjuk kisebb szeletekre,majd tegyük a mélyhűtőbe.Ha később megpirítjuk,isteni kétszersült lesz belőle.

A friss tojás titka:
Sokszor nincs bizalmunk a régebbi tojásokhoz,és inkább a kukában végzik.Van azonban egy bombabiztos megoldás,hogy megállapítsuk,megfelelő minőségűek-e még.Helyezzük őket egy nagy pohár vízbe;amelyik lesüllyed  az aljára,az friss,nyugodtan felhasználhatjuk,ám a víz felszínén lebegőt inkább felejtsük el.

Banán,sárga köntösben:
A banán-bár a legfrissebb kutatások szerint még egészségesebb,ha barnára érik-,sokkal szebb sárgán.Amíg nem esszük meg,tartsuk együtt a fürtöt,ugyanis letörve sokkal könnyebben megbarnul.

Roppanós zöldségek:
Ha szeretnénk,hogy a zöldségeink sokáig finomak maradjanak,a hűtőgép fiókos részét alul béleljük ki papírtörlővel.Ez nem engedi,hogy a lecsapódó nedvesség érintkezzen a zöldségekkel,és nem indulnak idő előtt rothadásnak.

Túró,tejföl:
Tovább marad friss a túró és a tejföl,ha a dobozát fejjel lefelé tesszük be a hűtőbe,így ugyanis egyfajta vákuum képződik,és a baktériumok nem tudnak benne felszaporodni,és később romlik csak meg.

Méz,kristály nélkül:
Bár valójában semmilyen minőségi romlást nem okoz,vannak,akiket zavar,ha a méz kikristályosodik.Ilyenkor tegyük be közepes hőfokon fél percre a mikrósütőbe,és újra kitisztul az édes finomság.

Bomba-Gomba:
Ha elakarjuk kerülni,hogy a gomba nyálkássá váljon a fridzsiderben,tekerjük be konyhai papírtörlőbe,mielőtt betennénk a hűtőbe.

Nem szárad ki a sajt:
A kemény sajtok könnyen kiszáradnak a tárolásban,és akkor már közel sem olyan gusztusosak.Hogy elkerüljük,a vágott részüket kenjük be vajjal vagy margarinnal;ez fogja hidratálni a sajtot.

Érni,de gyorsan:
Másnapra vendégek jönnek,és csak éretlen gyümölcs volt a zöldségesnél?Tegyük őket egy papírzacskóba,majd helyezzünk bele egy érett almát,és zárjuk össze a zacskót.Az alma ugyanis segít beérni gyümölcstársainak.

Forrás:
Meglepetés 2016.Április 14.  XXI.évfolyam,15.szám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése