2018. június 3., vasárnap

Hölgyeknek!


          Tudta? 9 ok,amiért késhet a menstruáció.



Gondolt már a jetlagre is?!
Itt most nem arról a bizonyos okról van szó,hiszen a legtöbben attól ijednek meg.De sok más ok miatt is késhet a menzesz.
Előfordult már,hogy késett a havi vérzése?Nem szabad rögzön pánikba esni,mert a késésnek sokféle oka lehet.Mielőtt terhességi tesztért rohanna,előbb fussa át az alábbi listát:
1;-Fogyás.
A túl sok fogyás befolyásolhatja a ciklust.Egy komoly diéta és mellette a megerőltető edzések késleltethetik az érkezését.
2;-Fölszedett pár kilót.
Ugyanezen logika mentén:ha jelentős változás következik be a testsúlyban vagy a táplálkozásban,az megzavarhatja a szervezet működését.
3;-Edzés.
A túlzásba vitt testmozgás (főleg,ha nincs hozzászokva ) okozhatja a természetes ciklus megváltozását.
4;-Jet Lag.
Ha túl sok időzónát repül át,az megzavarhatja a szervezet normális ritmusát,ezáltal a menstruációt is.
5;-Kiesés a napi rutinból.
Bármilyen fontos változás ( költözés,új munkahely ) érintheti a havi vérzést is.Az ilyen változások ugyanis sok stresszel és súlyváltozással járhatnak,így megterhelők a szervezet számára.
6;-Stressz.
Bizony a stressz rengeteg dolgot  befolyásolhat:az étvágyat,az alvást,de akár a ciklust is.
7;-Betegség.
A nőgyógyászati problémák nyilvánvalóan vezethetnek a menzesz késéséhez.Más betegségek,és nem csak a komolyabbak,akár egy influenza is! A test ugyanis energiát akar spórolni a gyógyuláshoz,így kihagyja a szokásos vérzést.
8;-Tabletta.
A fogamzásgátló hormonjaival nem  könnyű megbirkóznia a szervezetnek.Ha nemrég kezdte el szedni,vagy nemrég állt le vele,időbe telik,míg visszaáll a természetes ritmus.
9;-Mindenkinél más.
Van,akinek 28 napos,és van,akinek 32.Könnyen lehet,hogy fölöslegesen aggódik:valójában nem is késik.

Forrás: Kiskegyed 2017.Március 14.  26.évfolyam,11.szám (1283)






Ezzel a módszerrel másodpercek alatt megszabadulhat a kullancstól!


Ennél egyszerűbben és fájdalommentesebb kullancseltávolító módszer nincs is!Önként fog menekülni a rovar.
Mindenkit csípett már meg kullancs.A szerencsésebbek megúszták egy kellemetlen élménnyel,mások komoly betegséget kaptak egy  ilyen kis kullancstól,hiszen ma már tudjuk,hogy számos egyed fertőzött Lyme-kórral,és ha ezt a betegséget elkapjuk tőle,annak egészen komoly következményei is lehetnek.Ezért fontos tudni,hogy van egy remek módszer,amivel másodpercek alatt megszabadulhat a kullancstól.Ehhez nincs is másra szükség,csupán borsmenta illóolajra,amit ma már szinte bárhol be lehet szerezni.És ha megtörténik a baj,elég csak rácsepegtetni a borsmenta olajból arra a területre,ahol a kullancs befúrta magát a bőrbe,és a kis vérszívó már menekülésre is fogja.Nem kell csipesszel bíbelődni,cérnával huzigálni,ami ráadásul veszélyes is,mert így  a bőrbe beleszakadhat a rovar legfertőzőbb része a feje.

Forrás: Kiskegyed 2017.Június 13. 26.évfolyam,24.szám(1296)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése