2018. november 24., szombat

Kelkáposzta,fokhagyma,liszt,tejföl,köménymag,majoranna,só.


                            Kelkáposzta főzelék.



Hozzávalók: 1/2 kg kelkáposzta,1 evőkanál liszt,2 dl tejföl,köménymag,3-4 gerezd fokhagyma,majorana,só.

Elkészítés:A torzsájával együtt apróra vágjuk a kelkáposztát.3 dl hideg vízzel,az apróra vágott fokhagymával,1 mokkáskanál köménymaggal,1 mokkás kanál majorannával feltesszük főni.Ha felforrt ízlés szerint sózzuk.Ha a káposzta megpuhult,akkor tejföllel elkevert liszttel a káposztába tesszük,amit átkeverünk a káposztával.Így még főzzük 10-15 percig.
Tükör tojással kínáljuk.

!A kelkáposzta akkor jó,ha nagyon puha.Csökkenti az étel íz-,illetve tápanyag tartalmát,ha a torzsát és a sötétzöld leveleket kidobjuk.

http://receptexpressz.hu/cimke/kelkaposzta/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése