2019. október 19., szombat

A pincében rettegve várták a világvégét.


             A pincében rettegve várták a világvégét.



Egy családi gazdaság pincéjébe zárva élt 9 éven át 6,16,és 25 év közötti fiatal Hollandiában.A világvégétől rettegve tartotta ott fogva őket egy 58 éves férfi.
Hollandia
Kilenc évig élt egy családi gazdaság pincéjébe zárkózva egy 58 éves férfi és 6,16, és 25 év közötti gyereke Hollandia középső részén,Ruinerwold település közelében.A világvégére vártak.A hihetetlen történettel Chris Westerbeek,a falu kocsmárosa riasztotta a rendőrséget,miután betért hozzá egy 25 éves,zavartan viselkedő fiatalember,s furcsa dolgokat mesélt.A kocsmáros a Reutersnek elmondta,az ócska ruhákba öltözött,hosszú hajú és szakállú fiatal három sört ivott,és arról beszélt,hogy 9 éve volt utoljára iskolában és fodrásznál,és hogy azóta nem tette ki a lábát a pincéből.Elmondta,hogy elege lett ebből,megszökött,és segítséget kért.
A pincéhez vezető lépcsőlejárat egy szekrény mögül nyílt.Odalent a rendőrök megtalálták a férfit,aki egy roham után gyengélkedett,és további 5 fiatalt.A tévének nyilatkozó szomszédok mindig csak egy férfit láttak,fogalmuk sem volt arról,hogy mások is élnek ott.A családi gazdaság a településtől néhány száz méterre,egy fás rész mögött fekszik,és árok veszi körül.Az egyik fára egy biztonsági kamerát szereltek,a szomszédok ezért nem is közelítették meg a helyszínt,írta az Ansa hírügynökség.
A nyomozás eddigi adatai és a legnagyobb fiú által elmondottak alapján úgy tűnik,hogy a férfi kényszerítette őket,hogy a pincében éljenek.Kilenc éven át nem volt kapcsolatuk a külvilággal,és egyikük sem szerepelt a helyi nyilvántartásban.Némelyikük azt sem tudta,hogy rajtuk kívül léteznek más emberek.
A letartóztatott férfi nem működik együtt a hatóságokkal.A gyerekek összezavarodtak és sokkos állapotban vannak,mindannyiukat egy meg nem nevezett helyre szállították.
Roger de Groot,Ruinerwold település polgármestere megerősítette,hogy a férfi nem a gyerekek apja,és a családi gazdaság tulajdonosa sem ő.Elmondta,hogy a gyerekek anyja még azelőtt meghalt,hogy a farmra költöztek volna.

Önellátásra rendezkedtek be.     
A helyszínről készített drónfelvételeken látszik a ház melletti,ápolt
zöldségeskert és néhány kecske,a pincelakók önellátásra rendezkedhettek be.A veteményest valószínűleg a férfi egyedül gondozta.

Forrás:Békés Megyei Hírlap  2019.Október 18.,Péntek-LXXIV. Évfolyam,243.szám.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése