le írom élményeimet-kudarcaimat-az esetleges sikereimet,és más egyebet. ígérem nem sűrűn untatom a látogatót.
2019. december 8., vasárnap
Egy egyszerű recept sikere.
Egy egyszerű recept sikere.
Egy orosz eredetű sült palacsintával,a bilincsiki sonka receptjével lett a legjobb egy csorvási háziasszony.A Békés Megyei Hírlap receptversenyében az első helyezést ért el Parai Katalin.
A megyei újság szakácskönyve,a Kárpát-medencei ízek olvasóinktól című kötet az olvasók legjobb receptjeit és ételeit kínálja a családoknak,a gasztronómia kedvelőinek.A beküldök feladták a zsűrinek a leckét,hiszen 1800 receptből kellett az albumba kerülő több mint 150-et kiválasztaniuk.Parai Katalin először küldött be receptet,a bilincsiki sonka osztatlan sikert aratott a zsűri körében.Mint mondja,a régi családi receptek egyike ez,gyakran készíti a családnak,ő maga nem is tudja megmagyarázni a sikerét.
Érdekesség,hogy lánya,Hunya Katalin már kétszer is a díjazottak között szerepelt.Tíz éve egy mikrót nyert,amit még mindig használ.
-A lányom a csorvási,kismajori leves receptjét küldte be,ezt is beválasztották a könyvbe-ecsetelte az anyuka-Generációkon át őrizzük az elkészítési módját,ez a leves szeretett édesapám kedvence volt.Az igazán insptráló receptes könyvben harmadik csorvásiként Greksza Lászlóné Ági szerepel a háromszéki komaleves receptjével.
Bilincsiki sonkával.
50 dkg liszt,3 dkg élesztő,1 l tej,2 db egész tojás,cukor,só.
A töltelékhez 20 dkg füstölt tarja,1 dl tejföl,a tetejére snidling.
Az élesztőt egy kevés cukorral meleg vízben megfuttatjuk.Belekeverjük a lisztbe,hozzá adjuk a tojásokat és egy kevés sót.Jól összedolgozzuk,majd lassan,állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet.
Meleg helyen legalább egy órát pihentetjük.Ugyanúgy kell sütni,mint a palacsintát,csak vastagabban.A töltelékhez a sonkát közben ledaráljuk,és összekeverjük a tejföllel.Ezzel töltjük meg,a tetejét megszórjuk vágott snidlinggel.
https://www.beol.hu/cimke/szakacskonyv/
Forrás: Csorvási Híradó XXX. évfolyam 12.szám 2019.December.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése