2013. június 19., szerda

Dekoltázsunk védelmében.


                                          A mell bőre.
A mell és dekoltázs ápolásakor a krémekkel kapcsolatban még mindig tartja magát egy félreértés.Sokan azt hiszik,hogy ezek a termékek megnövelik és megemelik a kebleket.Valójában arról van szó,hogy ha megfelelően és rendszeresen használjuk a krémeket,akkor szebb és feszesebb lesz tőlük a mell bőre.

                                             
Jó tudni:A mell méretétől függetlenül a bőrnek gondoskodásra van szüksége.Ám a mérettől függ,hogy milyen és mennyi készítményt használjunk.A dús keblű hölgyeknek mindennap feszesítő ápolásra van szükségük,mert az ő mellük hamarabb megereszkedik.A kis mellűeknek pedig ügyelniük kell arra,hogy ne vigyék túlzásba a keblek edzését,mert ettől még laposabbá válhatnak.
Ápolási tanács:Fontos,hogy rendszeresen radírozzuk a bőrt.Kiválóak a tusolóradírok,amelyek gyengéd,bőrbarát hámlasztó összetevőket tartalmaznak.Ezek a készítmények leválasztják a megvastagodott bőrréteget,és elősegítik az intenzívebb sejtlégzést,a gyorsabb bőrregenerációt,és a hatóanyagok is gyorsabban felszívódnak.Speciális mell-és dekoltázs ápoló krémek,zselék használata ajánlott,Ezek sem növelik vagy emelik meg a mellet,viszont javítják a bőr tónusát,és feszesítő hatást fejtenek ki.
Formába hozó gyors tipp:Fogjunk egy közepesen puha kislabdát a két tenyerünk közé,nyomjuk össze,tartsuk ki a mozdulatot míg 8-ig számolunk,majd 2 ütemet pihenjünk,ismétlésszám 8.
Nyári védelem:Napozáskor magas UV-faktorszámú napozótejet masszírozzunk a bőrbe,hiszen a napsugarak gyengítik a kötőszövetet,és a bőr idő előtti öregedését is felgyorsítják.Stresszes időszakban ajánlott speciális ampullakúrába kezdeni.De ne csak a mell,hanem a dekoltázs bőrébe is simítsuk el az ampulla tartalmát.Az eredményt általában már a harmadik-ötödik nap után tapasztalhatjuk.
Nem ajánlott:A radikális fogyókúra nem javasolt,mert legelőször a mell fogy le,és a bőr itt nyúlik meg.A forró vízben való lubickolás/tusolás is extrém módon szárítja a bőrt.

                                          A dekoltázs.
A dekoltázs bőrén alig található verejtékmirigy,és zsírszövet is csak elvétve fordul elő,ami miatt könnyebben kialakulnak a ráncok.Mivel a dekoltázs bőre betölti a természetes melltartó szerepét is,ha elfárad,a mellek megereszkednek.Ezért kell figyelmet fordítani ennek a testtájnak az ápolására.
Jó tudni:A dekoltázs bőre szárazabb,mint az arcé,vagyis korábban jelez,25-30 éves kor körül fennáll a veszélye az úgynevezett lúdbőrösségnek,amiért főként az ibolyántúli sugarak a felelősek,amelyek tönkreteszik a kollagén és elasztin rostokat.Ha nem figyelünk az ápolására,a bőr gyorsan pergamenszerűvé válik.
Ápolási tanács:A nyak és a dekoltázs bőrét minden reggel és este tisztítsuk meg arclemosó tejjel és tonikkal.Használjunk speciális nyak-és dekoltázs ápoló krémet,vagy az arckrémünkből masszírozzunk a bőrbe keveset.A masszírozást mindig alulról felfelé irányuló mozdulatokkal végezzük,így elkerülhetjük a bőr nyújtását.
Formába hozó gyors tipp:Azonnali feszesítő hatást érhetünk el a ,,jeges sokkal".Dörzsöljük át nyakunkat,dekoltázsunkat egy maréknyi jégkockával 2-3 percen keresztül.Az apró ráncocskák kisimulnak,a vérkeringés fokozódik,ezután jöhet a krémezés.
Nyári védelem:A napfény káros hatása miatt a bőr gyorsan kiszárad,a minimális zsírtartalmából is sokat veszít.Ezért ugyanúgy óvni kell itt a bőrt,mint az arcon.Az arcra készült napozót masszírozzuk bele a nyakunkba és dekoltázsunkba,illetve hétköznapokon UV-filterrel ellátott nappali krémet használjunk.
Nem ajánlott:Járás közben ne szegjük le a fejünket,a tartásunk legyen egyenes,fejedelmi,mert ez is szépíti a nyak és a dekoltázs bőrét.A parfümöket ne mindig nyakra és dekoltázsra fújjuk,mert bizonyos idő eltelte után az illatanyagok megfesthetik a bőrt.



-A nők 75 % nem a megfelelő melltartót viseli.Rendszerint olyat választanak,amelynek a kosara túl kicsi,viszont a mell alatti szélesség túl nagy.Például annak a nőnek,aki 80 C-t válasz,inkább 75 D-t kellene viselnie.
-Nagy mellűeknek ,,kötelező"a melltartó viselése,így lassíthatják a megereszkedés folyamatát.
-Kis mellűeknek javasolt a push up  melltartó viselése,amely megemeli,nagyobbnak,formásabbnak mutatja a mellet.
-Praktikus az a melltartó,amelyben kivehető a betét,így a ruhához illeszkedve variálható.
-Ajánlott a testszínű melltartó viselése,még fehér blúz esetén is,mert nem feltűnő,és a rendszeres mosás sem változtatja meg a színét.
Hogyan számoljuk ki a méretünket?
Első mérés:A mellbőség mérete a mellbimbó magasságában mérve.A mell legteltebb részének körméretét kell megállapítani-hátul is azonos magasságban legyen a mérőszalag.
Második mérés:A mellkas méretéhez pontosan a mell alatt kell mérnünk.A mérőszalagot szorosan vezessük körben.Ez a szám adja meg a melltartó méretét.Miután megvan a két adat,vonjuk ki a mellbőség értékéből ( nagyobb szám ) a mellkas méretét ( kisebb szám ),ebből kapjuk meg a kosárméretet.Például:Ha a mellbőség 88 cm,a mellkas 76 cm,a kettő különbsége 12 cm,a kosárméret A.




 Forrás:Nők Lapja 2013 június 12.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése