2013. július 18., csütörtök

Haj-rá.

Akár 1 igazi díva!-sóhajtunk,amikor meglátunk 1 különleges frizurát,és azt hisszük,órákig tart elkészíteni a hajcsodákat.Pedig néhány változat pillanatok alatt feltűzhető!
Elegáns csavarás:Régi posztereken tündököltek ilyen megtekert frizurával a hölgyek,amit ma újra érdemes utánozni.


1.lépés: A hajunkat válasszuk 3 felé,az alsó két részt fogjuk copfba,míg a fejtetőn lévő tincseket 1 csattal ideiglenesen rögzítsük.


2.lépés:A legfelső részt tupírozzuk meg 1 fésűvel,mert a tincseknek így lesz megfelelő tartása.


3.lépés:A hajvégektől kezdve tekerjük fel a tincseket a kezünkre,és amint kész a csavarás,hullámcsattal vagy hajtűvel rögzítsük.Majd ezt a műveletet ismételjük meg a másik két copffal is,és kész a csavaros remekmű.
Extra tipp:Az is elég,ha csupán a fejtetőn készítjük el a feltekerést,a haj többi részét pedig egyszerűen copfba vagy kontyba fogjuk.

                                              Marcell-hatás.
Az igazi Marcell-hullámot csak az igazán profik tudják elkészíteni,viszont ez a frizura,ami a tökéletes mása,percek alatt kész!







1.lépés:Hullámosítsuk be az egész hajunkat,oldalt fogjuk a fejtetőn 1 leválasztott részt ideiglenesen rögzítsük csattal.



2.lépés:A copfot tűzzük meg csattal vagy hajtűvel a tarkónál,mert így 1 laza kontyot kapunk.


3.lépés:A leválasztott részt engedjük le,tűzzük a kontyhoz,majd 2-3 helyen tegyünk bele csipeszt,és lakkozzuk le.Miután kivettük a csipeszeket,megmarad a szép ív a hajban,így olyan mintha Marcell-hullám lenne!
Extra tipp:Akár 1 szép csatot vagy díszt is tűzhetünk a hajunkba,amelyeknek a segítségével még hangsúlyosabbá tehetjük a hullámokat.

Forrás:Meglepetés 2013. május 30.



                                Amit a fodrász is titkol!



Akadnak olyan titkok a hajápolással kapcsolatban,amit még a fodrászuk is csak a saját családjának mer elárulni,hiszen így olyan tévhitekről rántja le a leplet,amiben mások bíztak!
Olívaolaj:ápol vagy tönkretesz?
Az egyik házi csodaszernek tartják az olívaolajat,pillanatok alatt új élettel tölti meg a tincseket.Nemcsak a hajhagymákat ápolja,helyre teszi a töredezett hajvégeket,de puhítja is a fürtöket.,,Való igaz,hogy puhává teszi a hajat,ezért 1-1 alkalommal,amikor villámgyors megoldásra van szükségünk,akkor bevethetjük ezt a praktikát.Viszont hosszú távon nem jó használni,mert megköti a haj víztartalmát,ezért még jobban kiszárad.Ráadásul nehéz tökéletesen leöblíteni a fejbőrről,így hajhullást és korpásodást is okozhat.Próbáljuk ki inkább az argánolajat,ami tényleg csodát tesz."

Hajhab:a töredezett tincsek ellensége.Hiába a dúsító,rögzítő hajhabok,amelyek szuper frizurát ígérnek,inkább érdemes más megoldást keresni.,,A hajhab magas alkoholtartalma miatt könnyen kiszáríthatja a hajat,főleg töredezett tincsekre nem ajánlott,mert csak ront a helyzeten.Maximum 1-1 alkalommal használjuk,de a legjobb,ha folyékony fixálókat választunk.Például a hajtőemelő-vagy göndörítő spray nemcsak azért jó,mert kevesebb benne az alkohol,de nem is hajtógázzal működnek,így a környezetünket is óvjuk".
Zselé:a régi kedvenc.A zselé volt a legnépszerűbb hajápolási termék,a férfiak a mai napig erre szavaznak.
,,Nem szerencsés nagy mennyiségben zselét használni,hiszen az ember fején szinte egy légzáró réteg alakul ki.Ráadásul ugyanúgy tartalmaz alkoholt,mint a hajhab,így ez is hozzájárul ahhoz,hogy kiszárítsa a hajszálakat.Ha mindenképp ragaszkodunk a zseléhez,akkor áldozzunk a drágább termékekre,mert azokban több az ápolóanyag."
Kávézacc:inkább narancsbőrre.A kávézaccot általában azért szeretik,mert a benne lévő koffein élénkíti a vérkeringést.,,Pont emiatt sokan azt hiszik,hogy serkenti a hajnövekedést,és hajpakolásként használják.Pedig igazság szerint teljesen felesleges ezzel pepecselni.Inkább próbáljunk ki olyan speciális samponokat,balzsamokat,amelyek koffeint tartalmaznak,mivel ezeket laboratóriumba fejlesztik,így koncentráltabban fejtik ki a hatásukat""
Öblítés:csak a ruhákra?Ruhákra való öblítés a hajra?Bizony,korábban jó néhány fodrász ajánlotta ezt a tippet a vendégeinek,mert állításuk szerint puhák lesznek tőle a tincsek. ,,Lehet,hogy a benne lévő adalékanyagoknak köszönhetően elsőre valaki azt tapasztalja,hogy lágyabb lett a haja,de egész biztosan károsítja a szálakat.Keressünk inkább speciális hajöblítőket,balzsamokat,amelyek valóban segítenek"
Hajvasaló:nem ártunk vele? Kerámialapos,teflonos,ionos? De vajon tényleg hatásosak a különböző bevonatok,vagy tönkreteszik a hajat? ,,Szinte mindegyik termék kerámialapos,de érdemes arra figyelni,hogy ionos legyen.Ha jó minőségű vasalót használunk,akkor nem teszi töredezetté a szálakat,hanem fényesebbé varázsolja azt.A lényeg,hogy ennek ellenére ne használjuk minden nap."
+1 citrom való fegyver ( nemcsak tévhit.Azért akadnak olyan természetes hajápolási módszer,aminek nemcsak a híre jó,hanem valóban hatásos is.) A citrom hatásos természetes hajápoló,de akadnak,akik szerint savas hatása tönkreteszi a frizurát. ,,Azt kell mondanom,hogy a citrom valóban hatásos,mert anélkül teszi világosabbá a tincseket,hogy kiszárítaná.Emellett a benne lévő hatóanyagot,vitaminok tényleg egészségessé varázsolja a hajat,megszüntetik a zsírosságát."

            Forrás Meglepetés 2013.július 28.






A festett haj ápolása.A haj küllem meghatározó összetevője,amely ízlés és igény szerint formálható,változtatható.Színe a szivárvány ezer árnyalatában pompázhat,de a megfelelő ápolás nélkül állapota és szerkezete hamar roncsolódhat.
A napjainkban kapható hajfestékek és színezők már kevesebb veszélyt jelentenek a hajszálakra,mint 40-50 évvel ezelőtt,amikor még a hatóanyagok sérthették a hajszál és a fejbőr egészséges állapotát.
Megijedni nem kell,hiszen a legtöbb világmárkánál több évtizedes kutatómunka után a festékek ma már kíméletesebbek a hajnak és a fejbőrnek egyaránt-ammónia-mentesek,illatmentesek stb-,és kellő odafigyeléssel és gondozással olyan lehet a hajszín,amilyet az illető megálmodott.
Egy hajszál két része a hajgyökér és az abból kinövő hajszál.A haj folyamatosan ki van téve olyan agresszióknak, amelyek kiszáríthatják,gyengíthetik,és nehezen kezelhetővé teszik.Ilyenek például a hajfestékek,amelyek erős kémiai hatást fejtenek ki a hajra és a fejbőrre is,hiszen az apró festékmolekulák a festékben található savak és sók hatására bejutnak a hajszálak belsejébe.Ezzel pedig felborítják a lemezek egészséges rendjét.
A hajfestés végeredménye mindenképpen függ az adott haj szerkezetétől,a hajszál,illetve a festék minőségétől,a szakszerű felviteltől és a festést követő ápolástól is.
A festett haj gondozását mindenképpen a külön erre a célra kifejlesztett samponokkal,balzsamokkal,pakolásokkal és olajokkal érdemes kezelni.Ezek a készítmények óvják a frissen festett haj színét és szerkezetét,hiszen táplálják a hajat,lezárják a kutikulát-kültakarót-,így a hajszál könnyebben fésülhető,rugalmasabb,puhább lesz,és jól védekezik a külső hatásokkal szemben.A balzsamokkal és pakolásokkal megelőzhető a haj kiszáradása,a hajban maradó hőre aktiválódó krémek és az olajok pedig megszüntetik a hajvégek töredezését.
Festett haj esetén célszerű odafigyelni arra,hogy a festések alkalmával egy frissítő vágásra is sor kerüljön,hogy megszabaduljon a páciens a töredezett hajvégektől.
Emellett tekintettel kell lenni a szemöldökre is: ajánlott összehangolni vele a haj színét.
Mivel a festés kiszáríthatja a hajat,kerüljük a túl meleg vízzel történő hajmosást és a túl forró levegővel való hajszárítást.Mindkettő tovább roncsolja a hajat,amellyel az veszít fényéből és rugalmasságából.
A hajkorona egészségét belsőleg is érdemes támogatni,hiszen az A-, a B-,és az E- vitamin is nélkülözhetetlen a haj számára.Emellett nem szabad megfeledkezni a napi bőséges folyadékbevitelről sem,amely hidratálja a hajszálakat is.
Van néhány dolog,amelynek elkerülésével tartósabbá és élettelibbé tehető a festett haj.Az egyik ezek közül,hogy a tervezett hajfestés előtt nem ajánlott hajat mosni,hiszen a samponok ,,lemossák" a fejbőr védőrétegét,és a balzsamok által képződik egy réteg a hajszálakon,amely gátolhatja a festék teljes beszívódását a hajba.
A klóros víz és az erős napfény kiszívhatja és akár meg is változtathatja a haj színét,ezért a festést követően érdemes kerülni mindkét hatást.
A színek gyakori váltogatása sem tesz jót a hajzuhatagnak,a sűrű festés roncsolja a haj szerkezetét.
Egy nő akkor szép,ha szépnek is érzi magát.Ehhez pedig nagyban hozzájárul a haja színe.Nyugodtan lehet válogatni a színpalettákon,amennyiben a megfelelő ápolás is szerepet kap,valamint ne felejtsük el egy szakember véleményét kikérni a változtatások előtt,így nem érhet bennünket meglepetés.
Forrás:Pingvin Magazin 2013.október 5.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése