2015. december 14., hétfő

Hogy a karácsony valóban a szeretetről szóljon..




                       Hogy a karácsony valóban a szeretetről szóljon!




Visszavonhatatlanul elkezdődött a karácsonyi őrület.
Tolakodunk,tülekedünk,vitatkozunk,sokszor még veszekedünk is.Akciók után kutatunk.
Évről évre felmerül a kérdés;hogy ez az ünnep valóban még mindig a szeretetről szól?Vagy inkább egy őrült bevásárlási láz?
Ha valaki megkérdez,hogy mi jut eszembe a karácsonyról én azt válaszolom,hogy az idegesség,kapkodás.lökdösődés az üzletekben,vitatkozás,veszekedés.
Persze nem szabad megfeledkezni arról sem,hogy vannak olyanok akik kifejezetten szeretnek ilyen helyeken megjelenni,és ezek a személyek nem vásárolni jönnek,hanem kihasználva a tömeget,a lökdösődést na meg az alkalmat,hogy megszabadítsanak minket a pénztárcánktól.Milyen kellemetlen az,amikor csak a pénztárnál vesszük észre,hogy már nincs is pénztárcánk.
Lehet ezt szebben,szeretet teljesebben,kényelmesen is intézni.Pici odafigyeléssel pénzt,időt,energiát takaríthatunk meg,amit inkább az advent igazi értelmére,a lelkünk felkészítésére fordíthatnánk az őrület helyett.
Ha mindenképpen vásárolunk,akkor az online vásárlás már egy picit lehet a lelki felkészülés,a befelé fordulás ideje.
A szokványos ajándékötleteket is érdemes egy kicsit újragondolni,hiszen a tizedik parfüm,a huszadik nyakkendő és a negyedik óra kibontása után-lássuk be-már ritkán jár őszinte mosollyal.
Ha igazán szeretünk valakit,mit is kívánhatnánk neki a szívünk mélyén?Békességet,boldogságot,egészséget.
Néhány ezer forintból,igazán szeretet teljes ajándékot vehetünk,vagy saját kezűleg készíthetünk,s az időrabló,idegőrlő tolakodás helyett választhatjuk a webáruházak kínálatát.De véleményem szerint igazán szép ajándék az az;amit mi saját kezűleg készítünk el.Köthetünk,horgolhatunk varrhatunk.
Köthetünk sapkát,jó meleg zoknit,sálat.
Sálat akár kötőtű nélkül is köthetünk.

Íme:  http://csakhorgolasmintakcserebere.network.hu/video/ajandek_5__letek/diy__kotott_sal_arm_knitting__followanna


Horgolhatunk egy kis kosárkát is
Íme:  http://csakhorgolasmintakcserebere.network.hu/video/ilona_galeriaja/bolso_de_trapillo__punto_puff__handbag__of__trapillo_step_by_step

De köthetünk meleg zoknit is.
Íme:  http://melykehandworks.blogspot.hu/2012/02/zokni-2-tuvel-varras-nelkul.html

De a saját készítésű karkötő is szép ajándék.
Íme: https://www.youtube.com/watch?v=tvbLiJNtMxA


De akár varrhatunk is ajándékot.
Íme.https://www.youtube.com/watch?v=5C0fD_g_tXI



De ha valaki úgy gondolja,hogy nem akar,vagy nem tud ilyen dolgokkal foglalkozni,akkor ezen kívül néhány ajándék ötlet;illó olajok amelyektől nemcsak a szent este,hanem az egész tél varázslatossá válik.Dísz dobozos vitaminok minden korosztály számára,személyre szabott egészséges és ízletes gyógyteák is szeretet teljes ajándékok lehetnek.
Egy szépen becsomagolt  ránctalanító arckrém,vagy szérum is biztosan telitalálat,mint egy jó megválasztott,különlegesen becsomagolt testápoló.
De a szeretetünk jele lehet szerettünk egészségének védelme is,így körültekintően választhatunk parabé mentes,tartósítószer mentes termékeket is.
...Talán egy ajándék éppen ettől lesz szeretet teljesebb,szívhez szólóbb:,hogy nemcsak a kosárba rakjuk,de legnagyobb gondossággal járjuk körbe.

                            Kellemes karácsonyi készülődést!

                                     Szódabikarbóna.


A szódabikarbóna a Te megmentőd, hogy tökéletes legyen a karácsony!

A szódabikarbóna több százezer ember kedvence. Szódabikarbóna és karácsony: látszólag nem függnek össze, és mégis…
Egész évben, minden áldott nap használjuk a szódabikarbónát, hiszen 111+1 dologra jó. Ám karácsonykor szinte életbevágóan fontos, mert számos bajból kihúzza az ember lyányát. Egy csokorba szedtem, miért lenne jó Neked, ha a Te kezed ügyében is lenne most karácsonykor.

1. Mosogatás

A karácsonyi menü készítésekor, rengeteg zsíros edény és tepsi keletkezik. Ilyenkor a legnagyobb segítség a szódabikarbóna, ami bivalyerős zsíroldó hatású. Halászlés zsíros edények, sült húsos tepsik, harcsapaprikás fazék, rántott halas serpenyő? Mindennel elbánik.

2. Odakozmált edény

A nagy rohanásban leégett a tej, rántás, harcsapaprikás? Semmi gond, ne ess kétségbe. Fogd a szódabikarbónát és az odakozmált lábos/serpenyő alját szórd tele, aztán öntsd fel úgy másfél ujjnyi vízzel. Felteszed melegedni, amikor már gyöngyözik a víz, akkor leveszed és hagyod állni. Miután kihűlt a víz, kicsit megdörzsölöd és látni fogod, hogy a leégett részek lebegnek a víz felszínén. Mindezt kemény, fárasztó súrolás nélkül…

3. Hogy lesz vakító fehér a karácsonyi ünnepi abroszod?

Előkészítetted már az ünnepi abroszt? Most vetted észre, hogy lesárgult?
Semmi baj, áztatással és némi szódával, megoldódik a baj. Egy lavórba szórj 500 gramm szódabikarbónát, majd oldd fel tíz liter vízben és ebben az oldatban áztasd az abroszokat néhány órán át. Ha letelt az áztatási idő, mosd ki a szokott módon, de a mosódobba is szórj 4-6 evőkanál szódabikarbónát. Az áztatást el is hagyhatod, ha nem foltos vagy lesárgult abroszról van szó.
Exra tipp: egy félbevágott citromot is tehetsz egy használaton kívüli, tiszta, fehér pamutzokniba és azzal (akár szóda-citrom vegyesen) indítod el a mosást.  A citrom is remekül fehérít és enyhe citrom illattal itatja át az abroszt.
kariasztal

4. Kellemetlen hagymaszagú a kezed? Ezt tedd!

Hagymát pucoltál a halászléhez, harcsapaprikáshoz? Kézmosáskor is érdemes szódabikarbonátot használnod. Legalább 20 másodpercen át dörzsöld vele a kezed, hogy teljesen tiszta, baktérium mentes legyen. A szódabikarbónának köszönhetően bőröd finom és puha lesz, körmöd pedig szép fehér. Ha összekeversz 1 rész vizet vagy folyékony szappant 3 rész szódabikarbónával, a keverékkel eltávolíthatod a kezedről a hal, hagyma vagy a fokhagyma illatát.

5. Ünnepi ezüst evőeszközök tisztítása

Használj szódabikarbóna pasztát: 3 rész szódabikarbóna, 1 rész vízből. Dörzsöld át az ezüstöt tiszta ruhával vagy szivaccsal. Alaposan öblítsd le, és szárítsd meg őket míg csillogóvá nem válnak.

6. Sütőtisztító

Szórj szódabikarbónát a sütő aljára. Sprézz rá vizet, hogy a szódabikarbóna benedvesedjen. Takard le egy nedves (törlő) ruhával. Hagyd így a sütőt éjszakára. Reggelre a szódabikarbóna
feloldja a szennyeződést, amit aztán szivaccsal letörölhetsz.

7. Mandarin, narancs, zöldségek mosása

A gyümölcsöket, zöldségeket nyaraláskor is fogyasztunk. Szódában mosom át őket, az a tuti.

8. Süteményekbe

Piskótákhoz és egyéb tésztaféleségekhez használd nyugodtan sütőpor helyett.

9. Az igazán kemény és tartós tejszínhab elfeledett módszere

Keményebb és tartósabb marad a tejszínhab, ha felverés előtt egy csipetnyi szódabikarbónát teszel bele.

10. Hűtő szagtalanítása

Ünnepi időszakban különösen fontos a hűtőszekrény higiéniája. A hűtő szagtalanítására tegyél egy kis tálkában szódabikarbónát a hűtőbe egy éjszakára, illetve takarításkor szódabikarbónás vízzel mosd át. Ez kiváló fertőtlenítő is egyúttal.

11. Gyönyörűséges karácsonyi asztali dísz, fél perc alatt

Szódabikarbóna asztali dísz (szódabikarbóna és karácsony)
Bármely rendelés mellé küldünk 1kg szódabikarbónát. Kuponkód: KR15NK1000
Bármilyen pohár (pezsgős, boros) tökéletes lesz! Töltsd meg félig szódabikarbónával, ez fogja szimbolizálni a havat. Helyezz a tetejére valamilyen karácsonyi díszt. Ez lehet kisméretű gömbdísz, igazi fenyőág, toboz. Használd a fantáziád. A karácsonyi ünnepi asztal lehengerlően csodásan fog mutatni ezekkel a havas pohárdíszekkel.

12. Gyomornyugtató

Kiváló gyógyír lehet savtúltengés, gyomorégés, puffadás és más hasi problémák enyhítésére. És hogy mit kell tenned? Csak keverj egy teáskanálnyi a szódabikarbónát egy pohár meleg vízbe, és idd meg. A hatás nem marad el!

13. Borfolt, zsírfolt, csokilikőr – karácsonykor előfordul

Ha véletlenül bor, csokilikőr, halászlé, sült hús, krémes süti pottyan az ünnepi asztalterítőre, ezt tedd. Végy egy kis szódabikarbónát, és szórd meg vele az adott felületet! Kicsit vizezd meg és hagyd hatni, majd utána dörzsöld ki belőle a foltot!

13+1. Így lesz a karácsonyfád élethű és gyönyörűséges

Szódabikarbóna, mint hó (szódabikarbóna és karácsony)
Bármely rendelés mellé küldünk 1kg szódabikarbónát. Kuponkód: KR15NK1000

Szeretnéd, ha a karácsonyfád úgy nézne ki, mint egy havas dombon járnál? Akkor nincs más dolgod, mint a karácsonyfára is szórni a szódából, ami teljesen úgy mutat, mintha valóban hó borítaná a fenyőfád. Valami meseszép!


Forrás: http://andio.biz/szodabikarbona-es-karacsony/?utm_campaign=karacsony_szoda&utm_source=email&utm_medium=email

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése