2016. augusztus 17., szerda

Nem csak édesség.

                                          Nem csak édesség.

A franciák egyik kedvenc pék süteményét,a croissant-t hazánkban sokan csak édességként ismerik és szeretik.
Bár a csokival,vaníliával vagy lekvárral töltött croissant valóban egy falat édesség mennyország tud lenni,érdemes példát venni a franciáktól,akik a natúr croissant-ból is kitudják hozni a maximumot.
A klasszikus,vajas hajtogatott tésztából készült croissant tésztája ugyanis se nem sós,se nem édes,így kiváló alapja lehet különféle szendvicseknek.
Vágja ketté bátran,spékelje meg egy kevés extra vajjal,és pakoljon bele sajtot,salátát,felvágottat,vagy akár egy egész tükörtojást!
Illik hozzá szinte minden,amit a család apraja-nagyja szívesen fogyaszt,mert ez a könnyed tésztájú,ropogós finomság franciás bájat kölcsönöz minden hozzávalónak.

Forrás: Tesco life újság.


Lépésről lépésre: így készül az igazi croissant

http://www.nlcafe.hu/gasztro/20140917/igazi-croissant-lepesrol-lepesre-/




Mi fán terem a nektarin?


A nektarin az őszibarack egyik új keletű fajtája,mely a mendemondák szerint az őszibarack és a szilva háziasításából született.
Méretében kisebb mint  ősei,de édesebb ízével könnyebben hámozható és pihementes héjával a gyerekek igazi kedvence lehet.
Alacsony kalória-és magas vitamintartalmának köszönhetően nemcsak a fogyni vágyóknak érdemes nassolni belőle,de azoknak is akik szeretnék feltölteni vitaminkészleteiket.
A nektarin nemcsak önmagában,vagy gyümölcssalátákban használható fel,de hidratáló képességének hála arcpakolást is készíthetünk belőle,melynek jóvoltából frissebb és rugalmasabb lesz a bőr.

Forrás: Tesco life.



                                        A nektarin metszése.

    http://www.bakker-holland.hu/artikel/tippek/metszes-novenyek-es-gondozas/metszes/attekintes/a-nektarin-metszese/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése