Desszert túra amerikai módra.
Aki szereti az édességet,az biztosan kóstolta már a habkönnyű sajttortát,a csábítóan csokoládés brownie-t vagy éppen az omlós és meglepetésekkel teli csokis kekszet.Bizony,ezt a sok finomságot mind Amerikának köszönhetjük,de vajon malyik tagállamból indultak el világhódító útjukra?
A legérdekesebb:SültAlaszka.
A sült fagylalt frappáns elnevezése Charles Ranhoffer konyhafőnöknek köszönhető,aki 1867 - ben találta fel desszertként,amikor is Amerika megvásárolta Alaszkát.A forró és jeges csoda elkészítésétől egyébként nem kell megijedni,egy kezdő háziasszony is nyugodtan megpróbálhatja.A piskóta alapra ízlésünknek megfelelő fagylaltot és gyümölcsöt tehetünk.
https://gasztroabc.hu/recept/6649_sult-alaszka/
A marhapásztorok eledele:wyomingi cowboy keksz.
Nehéz megmondani,hogy miért pont ezt a nevet kapta a kívül ropogós,míg belül finom puha keksz.Az viszont bizonyos,hogy népszerű az ország nyugati területein,hiszen a zabpehely,csokoládé,mazsola,dió és kókusz remek kombinációja tökéletes nassolni való,mondjuk egy pohár friss tejjel.
http://hazias-izek-a-modern-konyhaban.blogspot.com/2011/08/cowboy-cookies-avagy-legfinomabb.html
A rejtélyes csokibomba:Bostoni Brownie.
Több legenda is szól a brownie megszületéséről,de a legvalószínűbb az,hogy egy bostoni cukrász véletlenül olvasztott csokoládét adott egy keksz tésztájához.Egyesek úgy tartják,hogy kifelejtette a sütőport egy csokitortából,így született meg a ragadós,tömény és nagyon finom sütemény.Az első írott recept 1879-ből származik,a Bostoni főiskola szakácskönyvéből.
https://femina.hu/recept/bostoni-kremes/
A tökéletes párosítás:Banánsplit Pennsylvaniából.
A jeges,mégis forró desszert keltezését a 20.század elejére tehetjük,de itt is megoszlanak a vélemények.Az egyik történet azt állítja,hogy 1904.ben egy gyógyszerész találta ki,míg mások arra esküsznek,hogy 1907-ben egy fagylaltversenyen jelent meg először a finomság.Bárhogyan is legyen a vanília-,eper-,és csokoládégombócokkal,valamint tejszínhabbal megspékelt banán azóta is nagy kedvenc.
Hozzávalók
- 1 közepes banán, hámozott és hosszában hasított
- 1 cserepes minden vanília, csokoládé és eper jégkrém
- 2 evőkanál szeletelt friss eper vagy 1 evőkanál eper fagylalt
- 2 evőkanál ananászdarabot vagy 1 evőkanál ananász fagylaltot
- 2 evőkanál tejszínhabbal
- 1 evőkanál apróra vágott mogyoró
- 1 evőkanál csokoládé szirup
- 2 maraschino cseresznye szárakkal
Útvonal
- Helyezzük a banánt egy desszert tálba;helyezzük a fagylaltot a banán között. A maradék összetevők. Szolgáljon azonnal.
- Eredetileg a klasszikus banán-szétválasztott országban 2007 június / júliusában jelent meg
- Forrás: https://www.tasteofhome.com/recipes/all-american-banana-split/
- A verhetetlen:New York-sajttorta:
- Sajttortához hasonló édességeket már régóta készítenek,ám a többi recepttől eltérően a New York-i változat legfőbb alapanyaga a krémsajt,amely csak a 20.századi pasztörizálás felfedezésének köszönhetően került a boltok polcaira.A ,,cheesecake" könnyű,nem túl édes,javarészt töltelékből áll,és a kekszalapja könnyedén elkészíthető.Valamilyen gyümölcsraguval megbolondítva pedig mennyei!
- https://femina.hu/husvet/new_yorki_sajttorta/
- A legfurcsább:sós-vizes karamell.
- Az édes-sós cukorkákat először Antlantic Cityben kóstolhatta meg a nagyérdemű Enoch Jamesnek köszönhetően,aki falatnyi darabokra vágva kínálta az édességet,a nevét(salt water taffy) pedig 1923-ban kapta.A színes papírba csomagolt nyalánkság azóta is megvásárolható az ország több pontján is.Érdekessége,hogy nem tengervíz felhasználásával készül,csupán só és víz hozzáadásával.
- https://www.nosalty.hu/recept/sos-karamell
- Mesés minitorták:Washington D.C. és a cupcake.
- Egy kicsit kilóg a sorból,hiszen népszerűsége nem Washingtonból indult,de a fővárosban található a legtöbb cupcake-pékség,némelyiket még televíziós valóságshow-kból is ismerhetjük.Eredetileg bögrében készítették a süteményt,és mivel a felszíne lapos könnyedén dekorálhatták krémmel vagy cukormázzal,így nemcsak fenséges,de mutatós is lett a végeredmény.
- finom, nedves és bolyhos csokoládé torta, melyet a tökéletes, nem túl édes csokoládé krémsajtos fagyással koronáztak; egy Georgetown Cupcakes recept.hozam: 18 CUPCAKESHOZZÁVALÓKA CSOKOLÁDÉ CUPCAKES SZÁMÁRA
- 1 és 1/4 csésze teljes lisztet
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál sót
- 8 evőkanál európai stílusú sózatlan vaj, lágyítva
- 1 és 1/4 csésze granulált cukrot
- 2 nagy tojás; szobahőmérsékleten
- 1 és 1/4 teáskanál tiszta vanília kivonat
- 1 csésze 1% tej, szobahőmérsékleten¹
- 1/2 csésze kakaópor²
A CSOKOLÁDÉ KRÉMSAJT SÜTÉSÉHEZ- 4 evőkanál európai stílusú sózatlan vaj, lágyítva
- 4 csésze porcukor
- 1/4 teáskanál tiszta vanília kivonat
- 6 uncia krémsajt, szobahőmérsékleten
- 1/2 csésze félédes csokoládé chips, megolvasztjuk és lehűtjük
UTASÍTÁSA CSOKOLÁDÉ CUPCAKES SZÁMÁRA- Melegítsük elő a sütőt 350 fokos fokban. Vörös csésze teáskanevet a cupcake linerrel. Félretesz, mellőz.
- Egy nagy tálban, lisztet, szódabikarbózt és sót kevergetjen. Félretesz, mellőz.
- Egy nagy tálban, elektromos keverő segítségével, verte a vajat, amíg bolyhos. Add hozzá a cukrot, legyőzni a közepes sebességgel, amíg jól be van építve. Add hozzá tojásokat egyszerre, lassan keverjenek hozzáadás után.
- Kombináljuk a vanília kivonatot és a tejet folyadékmérőkamrában. Félretesz, mellőz.
- Lassan adjuk hozzá a liszt keveréket a nedves összetevőkhöz, váltakozva a liszt és a tej keverék között; alacsony sebességgel ütközik egészen addig, amíg össze nem áll. Kakaópor hozzáadása, kis sebességgel keverésig, egészen addig.
- Scoop tésztát a cupcake bélés - nem több, mint 2/3 teljes, vagy használja a # 24 disher a sál tészta. Süssük 14-18 percig. Ellenőrizze a cupcakes körülbelül 15 percig, hogy elkerülje a túl sütés. Helyezzen be egy fogpiszkálót a cupcake középpontjába, ha kijön, tiszta.Távolítsa el a cupcakes sütőből, és lehetővé teszi cupcakes hűlni cupcake pan 5 percig; átadja a drótrácsot teljesen lehűlni. A cupcakes-et teljesen le kell hűteni, mielőtt a cukormázás megtörténne.
A CSOKOLÁDÉ KRÉMSAJT SÜTÉSÉHEZ- Egy nagy tálban egy elektromos keverő segítségével verjük meg a vajat és a krémsajtot, amíg krémes és sima.
- Egy mikrohullámú, biztonságos edényben adjunk hozzá félig édes csokoládé zsetont. A mikrohullámú tápközeg közepes hővel 30 másodpercig. Távolítsuk el és keverjük lassan. Cserélje ki a mikrohullámú sütőben 15 másodperces lépésekben, amíg a csokoládé forgács teljesen megolvad. Tegye félre, hagyja lehűlni (de nem keményedik).
- Kapcsolja be a keverőt a legalacsonyabb sebességgel, és adj hozzá cukrot és vanília kivonatot; keverje össze alacsony sebességgel, amíg össze nem áll. Adjunk hozzá olvasztott / lehűtött csokoládét; keverjük össze, amíg össze nem.
- Kapcsolja be a keverőt nagy sebességgel és ütje 5 percig, amíg a fagyás könnyű és bolyhos.
- Cső vagy fagyos hüvelyesek. Egyél és élvezd!
MEGJEGYZÉSEKTárolja a csokoládé cupcakes-t csokoládé krémsajtos ízesítéssel a hűtőben lévő légmentes tartályban; 3 + napig tart.¹ 1%, 2% vagy teljes tej fog működni. Az eredeti recept egészre szólít és 1% -ot használtam.² A recept jó minőségű kakaóporra szólít fel.A The Cupcake Diaries receptje . - Forrás: Nők lapja 2016.Július 6.
-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése