2019. április 29., hétfő

Igyon-e a baba vizet?


                             Igyon-e a baba vizet?



Sok szülő mindent fertőtlenít csemetéje körül,még az ivóvizet is.Erre nem mindig van szükség!Optimális esetben a kisbaba sokáig szopizik,és tekintve,hogy az anyatej több mint 80 százaléka víz,addig nincs igazán szüksége folyadékpótlásra,amíg az anyatej a fő tápláléka.
Ha mégis itatni kell,ha tápszert kell számára készíteni,legfeljebb féléves koráig kell ehhez felforralt (és lehűtött ) csapvizet,ásványvizet használni.
Legegyszerűbb persze babavizet vásárolni a csemete számára.A babavíz speciálisan előállított ivóvíz.A gyártás során eltávolítják belőle a nehézfémeket,ásványi anyagokat,nitrátot,nitritet,baktériumokat,ugyanakkor az elengedhetetlenül szükséges magnéziumot,kalciumot visszapótolják meghatározott mennyiségben.Mivel csíramentesen palackozzák,a babavizet természetesen nem kell felforralni,tejhígításra,tápszerkészítésre azonnal felhasználható.



A vízről a világhálón természetesen kiváló és igen különböző információk lelhetők.Közülük az egyik az ANTSZ ivóvízkiskátéja-mindenki számára érthetően tárgyalja az ivóvízzel kapcsolatos kérdéseket a vízbiztonságtól a vízkeménységen át a háztartási  tippekig.


Forrás:Kiskegyed 
2018.Március 27.  27.évfolyam 13.szám (1336 )





Olvass,és űzd el a depit!


A lelki betegségben szenvedőknek ajánlják az új terápiát.A biblio terápia,az az a könyv terápia képes megváltoztatni az élethez való hozzáállást,amely az olvasmányra reagáló érzelmi válasz révén jün létre.


Nemcsak a hangulatot javítja az olvasás,hanem olasz kutatók szerint csökkenti az idegességet és az agresszivitást is.Egy holland  tudóscsoport pedig azt bizonyította be,hogy a könyvterápia az időskori depresszió legyőzésében is segít.

Forrás: Kiskegyed 2018.Március 27.   27.évfolyam 13.szám (1336)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése