2019. november 9., szombat

Száraz,vagy korpás?


                          Száraz,vagy korpás?


A hideg téli időjárás,és a központi fűtés egyik kellemetlen hatása a bőr fokozott szárazsága,beleértve a fejbőrt is.
Ez átmeneti korpásodást okozhat,ami azonban-egyébként egészséges fejbőr esetén -megszűnik,amint a szervezet alkalmazkodik a megváltozott környezeti viszonyokhoz.Ha nem így történik,akkor sajnos tartós korpásodásról van szó.
Az egészséges fejbőr 28 naponként ,,szabadul" meg az elhalt sejtektől,de ez a folyamat különböző okok miatt abnormális mértékben felgyorsulhat.A fejbőr ekkor nem tudja elég gyorsan ,,letaszítani" az elhalt hámsejtektől,így azok felgyűlnek és nagy darabokban válnak le.
Ha korpásodik a haj így kezelje fejbőrét:
1.-Minden hajmosás előtt hajtsa előre a fejét,és kefélje át a haját,hogy a kiszáradt bőrréteget fellazítsa,illetve eltávolítsa.
2.-Kímélő,hidratáló sampont használjon,hiszen a szárazság megszüntetésére az egyetlen megoldás a nedvességpótlás.Az ilyen samponok gyengéden távolítják el az elhalt,bőrréteget,nem úgy mint néhány agresszíven korpaellenes termék.
3.- Fejbőre állapotát javíthatja azzal is,hogy nem állítja forróra a hajszárítót,és körülbelül 30 cm távolságban tartja a hajától formázás közben.Mellőzze az erős tartást adó habok és lakkok használatát,mert ezek általában alkoholt tartalmaznak,ami szintén szárítja a fejbőrt.


http://iculenka.blogspot.com/p/avon-katalogus.html


Forrás: tina minden nőnek.1997.október 16. 42. hét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése