2017. május 5., péntek

Fáklyás felvonulás és majális.


                                 Fáklyás felvonulás és majális.
         
A hagyományokhoz hűen sokak vonultak fáklyákkal április utolsó napján-a menet ezúttal is zeneszóval vonult végig a Kossuth utcán,a főtérre.Műsorral az idén 45 éves fennállását ünneplő Csorvás Város Fúvószenekara,valamint a 25 éves múlttal  büszkélkedhető  Majorette  csoport szolgált.Másnap,május elsején,a piactér volt a kikapcsolódás helyszíne.
Taroltak a népi játékok a majálison.Reggeltől,amint felállították,folyamatosan nagy volt az érdeklődés irántuk.Tíz különböző játékot próbálhattak ki a gyerekek,de még családjaik is:célba dobás,csúzlizás,körhinta,csigacsalogató kötötte le egész nap a kicsiket,a bátrabbak még sárkánnyal is harcolhattak.
- Úgy gondoltuk,hogy a gyermekeken keresztül szólítjuk meg a családokat-mondta a helyszínen Baráth Lajos polgármester.-Az ingyenes népi játszótér hosszú távú befektetés,amelyben helyi szakemberek tudását sikerült kamatoztatnunk.Hiszen a Csorvási Szolgáltató Kft. munkatársai és a közfoglalkoztatottak közösen alkották meg a játékokat,fényképek alapján,saját tervek nyomán-tette hozzá.
A polgármester elmondta,a beruházásból az önkormányzat még profitálhat is,mert a szomszédos településeknek is bérbe tudja adni a játékokat.Első lépésben a helyi intézmények különböző rendezvényein találkozhatnak a gyerekek a népi játékokkal,az óvoda,iskola programjainak kínálatát gazdagítják majd.Legközelebb a gyermeknapon,a Forrás tónál lehet kipróbálni.
Hagyományosan civil szervezetek közös főzéssel töltik május első napjának délelőttjét.Idén 6 csapat főzött,de csak azért,mert,az önkormányzat is lehetőséget adott arra,hogy retro babgulyást fogyaszthassanak a majálisozók,így sokan választották a mintegy 500 adag egyikét.
A Csorvási Szolgáltató Nonprofit Kft. által szervezett nap során a békéscsabai Napsugár Bábszínház,helyi művészeti csoportok,a Nefelejcs és a Villő adtak műsort.
Nem hiányzott a májusfa állítása és a tombolahúzás sem.Majális Kupa néven 6 csapat körmérkőzéses rendszerben,focizta végig a napot,a Gulyás Mihály Általános iskola hamarosan búcsúzik két nyolcadikos osztálya pedig két fát ültettek el a játszótéren-gyermekéveik emlékére.

Forrás: Csorvási Híradó 2017 május.
                                                              V.Sportbál.
Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját a 2017.május 20.-án a Csorvási Kulturális központ színháztermében tartandó jótékonysági rendezvényükre.
Programok:
-18.10 Megnyitó,
-18.10-19.00 óráig szórakoztató műsorok,
-19.00 órától vacsora,
-22.00 órától tombolahúzás-jegyek a helyszínen vásárolhatók,A fődíj egy 50 000 forintos vásárlási utalvány,további értékes nyeremények.
Az est folyamán a szórakozáshoz a zenét idén a Battonyai Putnoki Band szolgáltatja.
A támogató jegy ára 2.500,amely magába foglalja a vacsorát.
Választható ételek:
,,A "menü:sertésszelet sokmagvas  bundában,rántott sajt,burgonya krokettal,őszibarackbefőtt,sütemény.
,,B" menü ropogós sertéscsülök,fokhagymás tarja,fokhagymás-petrezselymes tepsis burgonyával,házi vegyes savanyúság,sütemény.
Jegyek vásárolhatók a Szakosztályoknál,valamint a Malom Sörözőben.
Mindenkit szeretettel várunk!
Jó szórakozást kíván a Csorvási sportklub.

Forrás: Csorvási Híradó 2017.május.
                                                                    Nászút ajándékba.

A Csorvás az időben emlékév keretében az önkormányzat megajándékozza a frissen házasulókat.

A 2017.-ben házasságot kötő páros közül sorsolással kiválasztanak öt párt,akik gyulai hétvégét,amolyan pótnászutat nyernek.
Azok nyerhetnek,akik részt vesznek a sorsoláson! Házassági szándékuk bejelentésekor szíveskedjenek jelezni az anyakönyvvezetőnél,hogy részt kívánnak venni a játékban.

Ünnepélyes átadó:a 2018-as házasság hete programsorozat keretében.
Partnerek:Gyulai Várfürdő,Almásykastély,Lovagvár Apartmanház.

Menyasszonyi ruha: A Hudák Szövőműhely felajánlása egy menyasszonyi-ruha kölcsönzése a nagy napra,2017.május 1-je után az első jelentkezőnek,aki ( szintén a házasságkötés szándék bejelentésekor ) igényét jelzi az anyakönyvvezetőnél,Hudák Mariann és Hudákné Julika biztosítja a különleges menyasszonyi ruhát.Neves viseletkészítőink így csatlakoztak az önkormányzat kezdeményezéséhez,és így kívánják szebbé tenni a 2017-ben házasulók közül az első szerencsés menyasszony esküvőjét.

Forrás: Csorvási Híradó 2017.május.


Gyulai Várfürdő.
Almásy-kastély.

Lovagvár Apartmanház.
Hudák Szövőműhely.

https://gyoparosfurdo-oroshaza.hu/programok/hudak-csalad-keziszovomuhelye

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése