2019. augusztus 8., csütörtök

10 Kerülendő hiba.


             10 Kerülendő hiba.




Összeállításunkban eláruljuk,melyek azok a bakik,amelyeket jobb lenne,ha elkerülnénk.




1.-Túlzásba vitt napozás:
A napfény veszélyes ultraibolya B sugarai behatolnak a felső bőrrétegbe,és roncsolják a kollagén-és elasztinszálakat,amelyek a rugalmasságért,a bársonyosságért,a fiatalságért felelősek.A túlzásba vitt napozás a legnagyobb vétek,amelyet a bőrünk ellen elkövethetünk,s amelyet a legdrágább kozmetikummal sem tudunk helyrehozni.
2.-Alvás sminkben:
Hasonlóan káros az esti arctisztítás elhanyagolása.A napközbeni faggyútermelődésre rárakodik a por,s ha ehhez még smink is társul,akkor biztosak lehetünk benne,hogy a pórusok eltömődnek.Ez nagyban hozzájárul a tisztátalanságok,a fakó,fénytelen arcszín,a ráncok kialakulásához.A szempillafesték megkeményedik,és eltörheti a pillákat,a szemhéjpúder hatására pedig a szem környékén grízek jöhetnek létre.Az arcpír pörsenéseket,mitesszereket,a rúzs nyomai az ajak körül repedéseket okozhatnak.
3.-Pattanások kezelése:
Sokan azt hiszik,a mitesszer kinyomása vagy a pattanás házilagos lefejezése nem nagy ügy.Az otthoni bőrtisztítás hátránya a sterilitás,a megfelelő előkészítés és a nyomkodás speciális technikájának hiánya.Eredménye:begyulladt arcbőr,a pattanások továbbterjedése,sérül a felhám,a bőr hegesedik,elszíneződik,rosszabb esetben lyukak maradnak utána.
4.-Szemkörnyék helytelen ápolása:
A szem körüli ráncok gyorsan létrejönnek,ezért erre a területre speciális szemkörnyék-ápolót használhatunk.Felejtsük el a hidratáló,vitaminos vagy gyümölcssavat tartalmazó arckrémeket,mert ezektől inkább ödémás vagy ráncos lesz a vékony bőr.A szemráckrémet mindig pontszerűen,ütögető mozdulatokkal kell felvinni.25-28 éves korig elegendő a zselés állagú készítmény,de utána már krémre van szükség,naponta kétszer:reggel és este.
5.-Pakolás pihenés nélkül:
Az arcpakolás csodát tehet a bőrrel,felfrissít,kisimítja a ráncokat,élettel,színnel teli lesz az arcunk.De az ellenkező hatást válthatjuk ki,ha a felkent masszával járkálunk,takarítunk,házimunkát végzünk.Ilyenkor ugyanis a súlyával lefelé húzza a bőrt,vagy elszigeteli a pórusokat,pedig a fizikai igénybevétel intenzívebb bőrlégzést követel.Amíg rajtunk az arcpakolás feküdjünk le!
6.-Nappali krém éjszakára:
A nappali krémek UV-filtert,antioxidánsokat tartalmaznak,ezekkel ne terheljük éjszaka a bőrt!Használjunk éjszakai krémeket,amelyek vitaminban,ásványi anyagokban és tápanyagokban gazdagok.
7.-Dohányzás:
A dohányzás következtében a bőr oxigénellátása romlik,az elasztin-és a kollagénmennyiség csökken,színe szürkéssé válik,petyhüdt és megereszkedett lesz.Ráadásul a ráncok is jobban elmélyülnek a szem és száj körül,és ezeket egy idő után képtelenség felszámolni.
8.-Éjszakázás:
Amikor éjszakázunk,megfosztjuk bőrünket az újjászületéstől.A bőr ugyanis az éjszakai alvás során regenerálódik.Éjjel az 1-2 óra körüli időszakban a legintenzívebb a sejtek aktivitása,nyolcszorosa,mint napközben.Ez az idő nemcsak a regenerációé,hanem a hidratációé is.A mély alvás fázisában csökken a test hőmérséklete,a szervezet folyadékvesztesége ezért kisebb.A későbbi szakaszban az agy működése és a vérkeringés felgyorsul,a sejtek több tápanyaghoz jutnak,a méreganyagok pedig hamarabb elszállítódnak.
9.-Alkohol:
Az alkohol elősegíti a rosacea kialakulását,fokozott terhelés éri a májat és az epét ami túlzott bőrelszíneződést és tisztátalanságot is okozhat.Minden csepp elkortyolt méreg gyorsan öregíti a bőrt.

https://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/rosacea/216

10.-Kevés folyadékbevitel:
A kevés folyadékfogyasztás szárazzá teszi a bőrt,a hajszálakat,a körmök töredezetté válnak,a méreganyagok lassabban távoznak a szervezetből.Ásványvíz vagy gyógyteák fogyasztásával belülről hidratálhatjuk a bőrt,ezért,ezért naponta 2,5-3 liter cukormentes folyadékot ajánlott meginni.

Forrás: Nők Lapja 2017.Augusztus 9.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése