2020. augusztus 31., hétfő

A fejfájás kevésbé ismert okai.


                  A fejfájás kevésbé ismert okai.

Nemcsak az időjárás változásától,a kavargó frontoktól fájdulhat meg a fejünk.
1.-A kiszáradás:
Egyes szakértök szerint a fejfájások leggyakoribb kiváltói között szerepel a szervezetünk dehidratációját is megtaláljuk.Már néhány deciliternyi folyadékhiány is enyhe fejfájáshoz vezethet az arra érzékenyeknél.Hasonló okból,a koffein vízhajtó tulajdonsága miatt érezhetünk hasogató fejfájást,ha sok kávét,vagy koffeintartalmú üdítőt iszunk.
2.-Bizonyos ételek vagy italok fogyasztása:
Egyéni érzékenységtől függ,de egyes sajtok-főleg az aromás,érett típusok is kiválthatnak fejfájást,de akár a vörösbor is állhat a panaszunk mögött.
3.-A rossz testtartás:
A mozgásszegény,ülő életmód,a folyamatos monitorhasználat(és annak rossz beállítása) rendszeres fejfájást is előidézhet.A gerinc nyaki szakaszának meszesedése,a csigolyák kopása,de akár a nyakizmok görcse miatt is jelentkezhet a panasz.
4.-A vérnyomás változása:
Bár a nap folyamán természetes módon is ingadozik,ha nagymértékben változik a vérnyomásunk,ez is a fejfájás kiváltó oka lehet.Ezért is nagyon fontos,hogy megfelelően kezeljük magas vérnyomás-betegségünket,és pontosan az orvos által előírt módon szedjük a gyógyszereket.Egyes szembetegségekben megnő a szem belső nyomása,amit a homlok tájékán jelentkező fejfájás jelezhet a számunkra.
5.-A stressz:
A kiszáradás mellett a ránk nehezedő,nem jól levezetett stressz is gyakran állhat a fejfájás hátterében.Ám azzal ellentétben nem csak az úgynevezett tenziós fejfájást válthat ki,hanem komoly migrénnel is járhat,ilyen esetekben sem a fájdalomcsillapító a jó megoldás,hanem a kiváltó ok,azaz a stressz megszüntetése,de legalábbis csökkentése.

https://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/tenzios_fejfajas/944

Forrás: Gyöngy patika 2020. Szeptember.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése