2020. augusztus 14., péntek

Tojáspörkölt.


                         Tojáspörkölt.



Hozzávalók:
10 db tojás,
kevés liszt,
1 tejföl,
1 kis fej vöröshagyma,
kevés olaj,
10 dkg vaj,
kevés őrölt pirospaprika,
1 db babérlevél,
2-3 szem egész kariander,
ízlés szerint só-bors.
Elkészítés:
Egy edénybe tegyünk fel vizet forralni,amibe teszünk egy teáskanál sót,és egy babér levelet.
Ha a víz felforrt tegyük bele a tojásokat főni(nem pukkad ki a tojás a főzés során,ha előzőleg hegyes hústűvel vagy varró tűvel az alsó,szélesebb felét átszúrjuk a héját.Ne féljünk nem törik el,nem reped meg,azonban a tojásban felforrósított levegő buborék formájában távozik,és nem feszíti szét a meszes héjat.Ne friss tojást főzzünk mert azt nehezebb megpucolni).
Ha a tojások megfőttek,szedjük ki,és öntsünk rá annyi hideg vizet,hogy a tojásokat ellepje.
Olajon fonnyasztjuk meg a megpucolt apróra vágott vöröshagymát(ha a hagyma már kicsit kezd fonnyadni,tegyük hozzá a vajat).
A megfonnyasztott hagymára öntsünk egy kevés vizet-,abból a vízből amiben a tojások főttek.
A megpucolt,karikákra vágott főtt tojásokat tegyük rá,és öntsük fel szintén abból a vízből amiben a tojások főttek,annyit öntsünk rá,hogy ellepje.
Ha felforrt tegyük bele a kariandert,szórjunk rá piros paprikát s jó alaposan keverjük meg.
Addig amíg felforr,egy tányérba keverjük simára a tejfölt s kevés lisztet tegyünk hozzá.Mikor felforrt az ételünk csurgassuk bele a lisztes tejfölt,miközben állandóan keverjük az ételt.
Várjuk meg még újból felforr s tegyük hozzá a petrezselymet(én szárított petrezselymet tettem bele).Hagyjuk forrni még egy pár percig s utána ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.Ez után már nem kell tovább forralni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése