2015. szeptember 7., hétfő

Méreganyagok a szervezetben.


                                               Méreganyagok a szervezetben.




A szervezet egyértelmű jelekkel adja az ember tudtára,ha toxinok nehezítik a működést - például a helytelen táplálkozás és az elégtelen testmozgás következtében.Lássuk melyek ezek!

Élettani szükségletek:A megnövekedett vizelési inger egyértelműen arra utal,hogy testben felgyűltek a méreganyagok.A szervezet ily módon próbál megszabadulni tőle.Érdemes ilyenkor több folyadékot inni,teázni és probiotikumokat fogyasztani,hogy javuljon a bél mikroflórájának a teljesítménye,és gyorsabban tudjon méregteleníteni a szervezet.
Kellemetlen lehelet:A rossz szájszag is egyértelmű jel.Ilyenkor a gyomor és a máj nem képes feldolgozni minden toxint.A méregtelenítésen túl a rossz lehelettől meg lehet szabadulni:a nyelv tisztításával,petrezselyem rágcsálásával.Utóbbi természetes méregtelenítő,és a szájban lévő kellemetlen illatokat is elnyeli.
Zavarnak bizonyos illatok:A parfümökre és a füstre adott súlyos reakciókért is a szervezetben lévő méreganyagok a felelősek.Az ember túl érzékennyé válik a szagokra ( még az illatokra is ).Ha a májad nem képes megszabadulni a mérgektől fejfájással,hányingerrel reagál.A csalántea segítheti a méregtelenítési folyamatot.
Lehetetlen fogyni:Annak,hogy valaki nem tud lefogyni,számos oka lehet:a hormonok,a helytelen táplálkozás és a vérben lévő méreganyagok.Számos toxin - mint a dioxinok és néhány növényvédő szer - megköti a zsírt a szervezetben.
Akit még nem figyelmeztetnek a fenti jelek,ne is várja meg a megjelenésüket.Folytasson egészséges életmódot,tartson rendszeresen tisztító kúrát,és táplálkozzon egészségesen.Hogy ne gyűljenek föl rajta a bántó zsírpárnák,a szervezetében pedig az ártalmas méreg anyagok.

                                   Savanyú egészség.
Régóta készítenek ecetet az emberek.A középkorban gyógyszernek tartották,hosszú ideig úgy képzelték,hogy még a pestis ellen is védelmet nyújt.Ha efféle hatása nincs is,a legtöbb ember számára hasznos a fogyasztása.
A természetesen erjesztett bor és gyümölcseceteket érdemes használni.A reggelente éh gyomorra elfogyasztott almaecet - víz keverék - egy kanál ecet egy pohár vízhez - méregtelenít,és javítja az emésztést.Az íze mézzel javítható.
A népi gyógyászat mellett a hivatalos orvoslás is bizonyítékot talált az ecet jótékony hatására:segít a vércukorszint csökkentésében.Külsőleg is használható bedörzsölés,borogatás,pakolás formájában.
Rovarcsípések kevésbé fájnak,viszketnek az ecet jóvoltából;szúnyogcsípésre bedörzsölés,darázs és méh szúrásra borogatás jó.

Forrás: TVR Újság:2015. Szeptember 7. - 13.     37.Hét.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése