2019. május 23., csütörtök

Sok helyen tiltják a fogyasztását, pedig 50 felett kötelező lenne!


                   

Sok helyen tiltják a fogyasztását, pedig 50 felett kötelező lenne!





A zsömlére elhintett néhány szem mákot nem nézik jó szemmel  Szaúd-Arábiában, Szingapúrban, Tajvanon vagy az Egyesült Arab Emírségekben sem, ugyanis ezekben az országokban tiltott élelmiszernek számít.

A mák fogyasztását a világ némely országában tiltják,pedig sokféle gyógyhatása van.A jó hír,hogy nálunk,a magyar étkezési szokásokban helye van.
A mákot egy olyan természetes gyógyszernek kellene tekinteni,amelyet egy életen át érdemes szedni!
Tele van csontépítő magnéziummal,növényi zsírsavval,aminosavakkal,enzimekkel.Foszfort,kalciumot,káliumot és vasat tartalmaz.Lassítja az öregedési folyamatokat és fékezi a csontok leépülését.
Telítetlen zsírsav-tartalma lévén csökkenti a trombózis és embólia kockázatát.Normalizálja a vér koleszterinszintjét,miközben erősíti a szervezet védekező mechanizmusát.
Érdekes tulajdonsága:szinte teljesen megszünteti (a frontváltozások idején gyakran előforduló )lábszárgörcsöt.A mákról tudni kell,hogy hosszabb távon (2-3 hónap ) fejti ki gyógyító hatását.
50 éves kor felett már nem tanácsos sem szüneteltetni,sem abbahagyni a fogyasztását!

Fogyasztás,tárolás.
A ledarált mákot kevés vízzel összekeverjük.Mézzel ízesítjük,befőttes üvegbe tesszük,majd hűtőben tároljuk.
Az első hónapokban naponta,minimum 1 evőkanállal fogyasztunk belőle.Később (a szervezet állapotától függően ) elegendő kétnaponta.Úgy is fogyasztható,hogy fél,vagy egy deci tejbe (esetleg vízben ) egy púpozott evőkanál darált mákot teszünk,amit azután délelőtt vagy délután,de minden nap fel kell hajtani.

Forrás: Kiskegyed 2018.November 6.  27. évfolyam,45. szám (1368)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése