2020. június 27., szombat

El sem hiszi,milyen jót tesz!


                     El sem hiszi,milyen jót tesz!



A fokhagyma talán a legrégebbi a gyógyhatású fűszerek közül.Tisztítja a szervezetet,segíti a vesék működését,erősíti az immunrendszert.
A fokhagyma az idők során rengetegszer bizonyított,legeredményesebben a szív-és az érrendszeri betegségek leküzdésére használta a népi gyógyászat is.Segítségével csökkenthető a magas vérnyomás és a koleszterinszint,eredményesen támogatja az infarktus utáni felgyógyulást is.Számos tanulmány bizonyítja,hogy lassítja az érelmeszesedést.Segítség lehet a vastagbél,gyomor,emlő-és prosztata rák elkerülésében.
Erős szaga miatt sokan inkább kihagyják étrendjükből.Ezért készülnek a szagtalan foghagyma kapszulák és a különböző étrend-kiegészítők is.Csakhogy ezekben kevesebb az allicin,így a hatóerejük is gyengébb.
A kínai recept-Ők úgy fogyasztják a fokhagymát,mint a cukorkát.Bevesznek egy megtisztított gerezdet a szájukba és fél órán keresztül szopogatják.A ható anyagok a nyálkahártyán keresztül szívódnak fel a legjobban.
Érdemes kipróbálni ezt a módszert.Ha fél óra múltán kiköpi a fokhagymát,majd fogat mos és jól kiöblíti a száját,nem marad utána szag.De ha mégis úgy érezné,rágjon el egy szem kávét vagy egy szál friss petrezselymet.

https://www.hazipatika.com/tudastar/allicin/3005

Forrás: Kiskegyed 2020.Április 28.   29.Évfolyam 18.szám (1443)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése