2020. június 12., péntek

SPENÓT ÉS TÜKÖRTOJÁS ÚJRAGONDOLVA

SPENÓT ÉS TÜKÖRTOJÁS ÚJRAGONDOLVA



Anyai szívet melengető perc volt, amikor a négyéves nagyfiam az ebédre tálalt spenót láttán széles mosollyal az arcán annyit mondott: „Hm, imádom!” Ha Nálatok még nem jött el a pillanat, vagy éppen a felnőttek körében örvend kevés népszerűségnek ez az igen egészséges leveles finomság, próbáld ki a következő receptet!

Az összetevők nagyjából ugyanazok, mint a spenót-tükörtojás „kombó” esetén, de az eredmény mégis teljesen más.
Hozzávalók:

  • 25 dkg spenótlevél
  • 4 evőkanál tejszín
  • 4 db tojás
    • 2 evőkanál reszelt parmezán
    • só, bors, zsiradék a forma kikenéséhez
    Amennyiben fagyasztott spenótot használsz, hagyd kiolvadni, majd melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Kenj ki egy jénait zsiradékkal, majd oszlasd el rajt a sóval, borssal befűszerezett spenótot. Erre mehet a tojás, majd a tejszín, és végül a parmezán. Tedd az előmelegített sütőbe, és süsd, amíg a tojás meg nem sül. Köretként friss, puha kenyér, vagy sütőben sült krumpli dukál hozzá!
    Forrás: brigitte.de

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése