2020. június 13., szombat

Ropogós csirkefalatok fűszeres, joghurtos bundában: igazán omlós lesz a hús

Ropogós csirkefalatok fűszeres, joghurtos bundában: igazán omlós lesz a hús
Néha kell egy kis változatosság! A klasszikus panír helyett legközelebb fűszeres, joghurtos bundában süsd meg a csirkemellet!

Ehhez a fantasztikus bundás csirkemellhez még prézli sem kell! A fokhagyma isteni ízt ad a húsnak, a joghurt pedig gondoskodik arról, hogy omlós és szaftos legyen. Nem kell órákig pepecselni a panírozással, és a hús villámgyorsan megsül. 

Csirkefalatok fűszeres, joghurtos bundában

Hozzávalók:


  • 50 dkg csirkemell
    • 1.5 dl joghurt
    • 2 gerezd fokhagyma
    • olaj a sütéshez
    • 5 evőkanál liszt
    • 2 db tojás
    • koriander
    • bors
    • Elkészítés:

      A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, vágd egyforma nagyságú darabkákra, és szórd meg sóval. A tojásokat üsd egy tálba, és ízesítsd borssal, zúzott fokhagymával, korianderrel. Rakd hozzá a joghurtot és a lisztet, majd dolgozd csomómentesre a masszát.
       
      Forgasd meg a húst a joghurtos keverékben, figyelj, hogy mindenhova kerüljön massza. Tedd forró olajba, és közepes lángon süsd aranybarnára minden oldalát. Szedd a csirkefalatokat papírtörlőre, és csepegtesd le.
      A rántott húst számtalan módon feldobhatod. Itt számos ötletet találsz, hogy még izgalmasabb legyen a hétvégi fogás. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése