2020. július 22., szerda

Utálok sminkelni!


                            Utálok sminkelni!


Sokan úgy érzik,hogy a rendszeres sminkelés nem neki való,a felkent szépítőszereket pedig zavarónak érzik az arcukon.Néhány trükkel azonban elkerülhető a kellemetlen érzet,és egyszerűbbé válik a reggeli szépítkezés.



Alapozás:
Probléma;,,Nehéznek érzem a bőrömön az alapozót,ráadásul nagyon feltűnő,hogy festék van rajtam"
Az alapozók között nagy különbségek vannak fedőképesség terén:a legjobb választás a színezett hidratálókrém vagy azok a könnyű alapozók,amelyek összetevőinek listájában a víz az első helyen szerepel.Ne a kezünkön,hanem a homlokunkon próbáljuk ki a terméket a boltban,így könnyebben rálelünk a helyes árnyalatra.Mielőtt felvinnénk az alapozót, dörzsöljük el az ujjaink között:ettől felmelegszik,és jobban beszívódik a bőrbe,kevésbé lesz feltűnő a jelenléte.

Szem:
Probléma;,,Olyan bonyolult szépen felkenni a szemfestéket.Nekem erre nincs időm"
A tekintetünk egyetlen világos,semleges árnyalat(például halvány bronzos vagy bézses színű festék) is kinyitja és ragyogóbbá teszi.A szemfestéket akár az ujjunkkal is felkenhetjük,és még egyszerűbb a művelet,ha krém állagú sminkszert használunk.Az egyetlen fontos dolog,hogy vékony réteget vigyünk fel,és egyenletesen dolgozzuk el.
Probléma;
,,Csípi a szemem".
Ne használjunk csillámos szemhéj púdert és hosszabbítót,illetve vastagító spirált,mivel az ezekben lévő apró szemcsék valóban irritálhatják a szemet.Válasszunk helyette inkább színes szemkontúr vagy szemhéjceruzát.A kontúrvonalat igyekezzünk a szempillák tövébe húzni,nem szükséges egyetlen lendületes vonallal próbálkozni,sokkal szebb és egyszerűbb is,ha apró,pontozó mozdulatokkal visszük fel.Ezt utána kissé szétkenhetjük egy fülpálcika segítségével,ráadásul ezzel a félrement pöttyöket vagy a felesleget is könnyedén letörölhetjük.
Probléma;
,,A szempillaspiráltól csomósak lesznek a szempilláim".
A vízálló szempillaspirálok kevésbé csomósodnak,ráadásul a nap végéig nem is mázolódnak el.Az eltávolításukhoz viszont speciális lemosóra van szükség,erre figyeljünk a vásárlásnál.

Száj:
Probléma;,,Nem szeretem az élénk színű rúzsokat"
A természetes sminkhez a legjobb olyan árnyalatú rúzst használni,amelyik az ajkunk eredeti színéhez hasonlít-ahhoz a színhez,amelyet akkor látunk,ha kissé megdörzsöljük az ajkunkat az ujjunkkal.A rózsaszínes árnyalatokkal nehéz hibázni,csak arra kell vigyáznunk,hogy ne válasszunk túl ,,barbis" tónust.Ha végképp nem kedveljük a rúzst,a színezett ajakápoló vagy a szájfény is megteszi.
Probléma:,,A rúzs belefolyik a szám körül levő apró ráncokba"
Ezt a szájkontúr akadályozhatja meg a leghatékonyabban.Válasszunk természetes,matt tónusú kontúrceruzát,amelynek színe nem üt el nagyon az ajkunk árnyalatától.
Probléma;
,,A rúzsoktól ragad a szám"
Először az ujjbegyünkre kenjünk egy keveset a rúzsból,és óvatos,ütögető mozdulatokkal vékonyan vigyük fel a szánkra.Ha ezt még mindig túl soknak érezzük,használjunk színezett ajakápoló balzsamot.

Hogyan segít a smink?
Bőr;Smink nélkül:
Az egyenetlen bőrtónus több évet is öregíthet rajtunk.
Természetes sminkkel:
Az egyenletes bőrkép fiatalos,egészséges,és vonzó.A jó minőségű alapozó ráadásul véd a környezet ártalmaitól is:a legtöbb terméket fényvédő faktorral,hidratáló összetevőkkel dúsítják.A vízbázisú alapozók anélkül teszik egyenletessé a bőrünket,hogy maszkszerűen megülnének rajta.
Szem;Smink nélkül:
A szemhéj vöröses elszíneződése akkor is fáradttá teszi a tekintetünket,ha épp kialudtuk magunkat.
Természetes sminkelés:A nagy szem,a nyílt,ragyogó tekintet bármely életkorban nagyon vonzó-egyetlen,vékony réteg semleges,szemfestékkel,szemkontúrral,és egy pici szempillafestékkel érhetjük el ezt a hatást.

Ajkak:Smink nélkül:
Az ajkak az idő múlásával és a keringés romlásával veszít  határozott formájából,vastagságából.
Természetes sminkkel:A jó minőségű rúzs táplálja a száraz ajkat.A rózsás tónusok optikailag vastagítják az ajkunkat,ami fiatalos hatást kelt.

Természetes smink 5 percben.
1.-Kenjünk kevés hidratálókrémet a letisztított arcunkra és nyakunkra.Amikor a krém felszívódott,vigyünk fel egy nagyon vékony réteg alapozót az ujjunkkal vagy nedves szivaccsal.Ha színezett hidratálót használunk,az első két lépést össze is vonhatjuk.
2.-A bőrünk színével megegyező árnyalatú korrektorral tüntessük el a szem alatti karikákat,és az esetleges bőrhibákat.
3.-Vastag ecsettel vagy púderpamaccsal vigyünk fel egy leheletnyi réteg púdert.Használjunk egész pici,természetes színű pirosítót az arccsontunkon.Jól dolgozzuk el.Jöhet a semleges,világos színű szemhéjfesték.
4.-Az ujjunkkal vagy sminkecsettel kenjük fel a szemhéjra,és ügyeljünk az eldolgozásra.A szempillák tövébe rajzoljunk kontúrvonalat,majd szempillaspirállal,egy rétegben fessük ki a pilláinkat.
5.-A szánkra kerüljön színezett ajakápoló,szájfény vagy semleges színű rúzs.Ha kontúrozunk,a ceruza színe ne üssön el a rúzsétól.

https://hu.avon-brochure.com/katalogus/?fbclid=IwAR2J0ZPWVCkYvDdozBmpLlewUT7w2lCT-AeF_9yotEQeFf4HV8vTx_iTG0g#page/I

Forrás: Meglepetés 2012. Október 4.  XVII. évfolyam 40. szám.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése