2016. szeptember 3., szombat

Lecsó,ahogy a Franciák szeretik.


   Francia lecsó-Ratatouille.

A lecsó egyik olyan ételünk,melynek elkészítését mindenki máshogy ismeri,abbanviszont mindenki egyetért,hogy nincs tökéletes lecsó paradicsom,paprika,és hagyma nélkül.Kóstolta már a franciásat?

Hozzávalók:-1 padlizsán,
                    -1 cukkini,
                    -3 tv-paprika,
                    -3 paradicsom,
                    -1 közepes vöröshagyma,
                    -1-2 gerezd fokhagyma,
                    -1 csokor petrezselyem,
                    -pár levél friss bazsalikom,
                    -1 kávéskanálnyi kakukk fű,
                     -só,frissen őrölt bors,olaj.

Elkészítés: Tisztítsa meg és darabolja fel a zöldségeket.Kevés olajon párolja meg a hagymát,tegye félre,majd egyenként pirítsa meg a többi zöldséget is sóval,borssal ízesítve.Ha minden zöldség megpirult kissé,vajazzon ki egy tűzálló tálat,tegye bele a zöldségeket,szórja meg a fűszerekkel,és keverje jól át az egészet.Süsse 160 fokon 25 percig.

Forrás:Tesco lief: 201627



Szalámis Langalló.

Hozzávalók:

50 dkg finom liszt,3dkg élesztő,2 kanál joghúrt,2 kanál libazsír,2 db burgonya,2 teáskanál só,2 dl víz,1 kávéskanál cukor,3 dl 20%-os tejföl,5 derezd fokhagyma,30 dkg szalámi,2-3 szál újhagyma,1 db lila hagyma,2 db hegyes erős paprika,2 db kápai paprika,25 dkg sajt.

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük,meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn.Az élesztőt a csipet cukorral,langyos vízben felfuttatjuk.Ha a burgonya  langyosra hűlt,a többi hozzávalóval belegyúrjuk a tésztát.Meleg helyen,letakarva,egy órát kelesztjük.A hagymákat apróra,a szalámit és a paprikákat vékony szeletekre vágjuk.A fokhagymát átnyomjuk,vagy apróra vágjuk,és a tejfőlbe keverjük.A sajtot lereszeljük.
Egy nagyobb tepsibe kizsírorozunk,és belenyomkodjuk a tésztát.Megkenjük a fokhagymás tejföllel,rápakoljuk a vékonyan felszeletelt szalámit,megszórjuk az apróra vágott újhagymával,lila hagymával,majd rátesszük a paprikakarikákat.Megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben,30-35 percig sütjük,amíg a sajt megnempirul.



Forrás:Tescó life: 2016/27.


Zöld vagy fekete olívamártogatós.
Hozzávalók:
20 dkg krémsajt,
1 dl tejföl,
10 dkg zöld vagy fekete olívabogyó,1 kisebb fej vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma,só-bors.

Elkészítés:
A hagymát kockázzuk fel,az olívabogyókat a fokhagymával együtt vágjuk olyan kicsi darabokra,amennyire lehetséges,majd keverjük össze a tejföllel és a krémsajttal.Sózzuk,borsozzuk ízlés szerint.Ha van turmixgépünk,akkor össze is  turmixolhatjuk a hozzávalókat.Frissen készült pirítóssal tálaljuk.


Forrás: Tesco life 2016/27.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése