2016. szeptember 30., péntek

Szőlővel a gyönyörű arcbőrért.


                             Szőlővel a gyönyörű arcbőrért.




Szerencsére ősszel sem kell lemondanunk a gyümölcsről,hiszen ez az évszak a szőlő szezonja.A piacon most könnyen és jó áron beszerezhető gyümölcs sav-és antioxidáns-tartalma fiatalítja a bőrt,de ránctalanításra is kitűnő,készítsünk hát belőle egy igazi őszi arcpakolást.
Ehhez mindössze néhány szem szőlőt kell villával összetörnünk,az így kinyert gyümölcshúsos lét pedig az arcunkra kenni.20 perc elteltével mossuk le langyos vízzel.A szőlő kiváló tonizáló hatással is rendelkezik,antioxidánsai fényesebbé és feszesebbé teszik az arcbőrt,ezáltal lassítják az öregedési folyamatokat.Otthon nemcsak arcpakolást,de tonikot is készíthetünk.
Egy csésze érett szőlőszemet keverjünk el egy kanál olívaolajjal,fél kanál cukorral és egy kevés tejjel.A hűtőben tárolva akár egy hétig is eláll a massza,meleg vízzel,vattapamacsra csepegtetve reggel és este is használható a sápadt,megviselt arcbőr frissítésére.

Forrás:Pingvin Magazin 2016.szeptember 10. VI. Évfolyam 13.szám.



                            Uzsonnaötlet kreatív anyukáknak.



Ugye önnek is ismerős az a szituáció,amikor gyermeke kizárólag büfészendvicseket hajlandó enni az iskolába,ahelyett hogy egészséges és pénztárcabarát házi kosztot majszolna?
Némi előkészülettel és ötletességgel olyan egyedi uzsonnát készíthet a lurkónak,amit még az osztálytársak is szívesen megkóstolnak.
A katicabogár-szendvics elkészítéséhez szükségünk lesz néhány szelet magvas kenyérre,amelyet ízlés szerint megkenhetünk vajjal,körözöttel vagy házi szendvicskrémmel.Mindegyik kenyérszeletre ráhelyezünk 1-1 szelet sonkát.Ezzel el is készült a szendvics alapja,amire dekoráció gyanánt félbevágott,középen bemetszett paradicsomokat helyezünk,majd a paradicsom tetején fekete olívabogyó-karikákból pöttyöket alakítunk ki.A katica fejét egy negyedbe vágott olívabogyókból készítjük el.Végül a szendvics szélét 1-1 szelet salátalevéllel vagy negyedbe vágott tojással díszítjük.Ha még a csomagolásra is ügyelünk,a siker garantált.

Forrás: Pingvin Magazin: 2016.szeptember 10. VI. Évfolyam 13.szám.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése