2017. október 5., csütörtök

A kávézási szokásaid fényt derítenek az otthonod stílusára!




A kávézási szokásaid fényt derítenek az otthonod stílusára!


A kávézási szokásaid megmutatják, hogy ki vagy, ezzel együtt pedig azt is, hogy milyen otthon számodra a legideálisabb. A fém vagy a fa domináljon? Praktikus vagy épp kényelmes legyen? Mutatunk négy alap kávéfogyasztó típust – természetesen számtalan átfedés lehetséges -, és azt, hogy hozzájuk milyen otthon a legmegfelelőbb. Kávékedvelők, ezt nem szabad kihagyni!
A gyors és modern kávéfogyasztó  
Te vagy az, aki a kávétól egyfajta megváltást remélsz. Célod, hogy a koffein minél hamarabb elárassza a testedet, és az így kapott energiát kamatoztathasd. Ennek érdekében általában a presszókávéra szavazol, maximum egy löbbintés tejjel. Gyorsan benyomod a kávéfőző gombját, közben bedobod a pirítóba a kenyeret, és nem ritka, hogy már ekkor hív valaki, így a lehető legsürgetőbb, hogy a nap első kávéja hamar célt érjen. Délután már nyitottabb vagy valami hosszabb verzióra, de ezt általában egy kávézóban fogyasztod el. A kávé számodra inkább csak szükség, mint komoly élvezeti forrás.

Otthonodat a kényelem és praktikum jellemzi. Nincsenek felesleges porfogók, se 85 féle szín és forma. Letisztult és élhető. Szereted magad modern bútorokkal és médiaeszközökkel körbevenni. A sima felületeket kedveled, így sok rejtett polcod, fiókod van. Nem kedveled a harsány és hivalkodó színeket, anyagokat. A fehér, a szürke, a fekete, a pasztell árnyalatok dominálnak otthonodban. A padlószőnyeg nem a te világod, jobban élvezed a fényesre csiszolt parkettát, járólapot, az itt-ott elszórt szőrmeszőnyegeket.
Otthonodat a kényelem és praktikum jellemzi: letisztult és élhető
Forrás: Thinkstock
A szenvedélyes kávéfogyasztó  
A kávézás számodra egyfajta szeánsz, amelyet szívesen osztasz meg másokkal. Lehet ez egy lakótárs, barát, a párod, de ha épp senki sincs „kéznél", telefonon hívsz fel valakit, vagy épp előveszel egy jó könyvet. A kávét elsősorban az ízéért, az általa közvetített életérzésért iszod, a koffeintartalma számodra másodlagos. Szereted a habos, ízesített kávékülönlegességeket, amelyekkel otthon is szívesen kísérletezel. Kiélvezed minden egyes kortyát! Naponta többet is szeretsz inni, ezért nem kedveled a kifejezetten erőset.
Szereted a színeket, a formákat, imádsz stílusokat párosítani, és új dolgokat megvalósítani az otthonodban. A nappali, konyha, hálószoba meghatározó anyaga - esetedben - a fa. Szereted sok növénnyel körbevenni magad, a roskadásig telt könyvespolc elengedhetetlen eleme a szobádnak. Nem ritkák itt-ott a dédimamától megörökölt nippek, a keretbe foglalt fényképek, a számodra kedves mütyürök. Az eszmei érték és a hagyományőrzés/teremtés jellemzi otthonodat.
Szereted a színeket, a formákat, imádsz stílusokat párosítani, és új dolgokat megvalósítani az otthonodban
Forrás: Thinkstock
Így idd egészségesen a kávédat!
Forrás: Youtube
Rengeteg olyan ember van, akinek kávé nélkül nem indul el a napja. Mindannyiunk kedvenc reggeli itala nagyon egészséges, csak néhány alapszabályt kell betartani, hogy mindennap élvezhessük áldásos hatásait. Ezeket mutatjuk most be!

 A kíváncsi és lelkes kávéfogyasztó    
Egyszerűen imádod az újdonságokat, nem rettensz vissza még a kihívást jelentő szifonos kávéfőzőtől sem. Sőt kacsingatsz a török kávé felé is. Összességében elmondható, hogy a kávézás számodra rituálé, amelyre azonban nem kívánsz a szükségesnél több időt fordítani. Szereted közben is hasznosnak érezni magad, így átnézed a híreket, végigpörgeted a közösségi oldalakat, elolvasod az újságot. Fontosnak érzed, hogy hasznosan töltsd az időt, és - ha lehet - spórolj vele, amelyet valami új megismerésére tudsz fordítani. Sok kávéfőző fordult már meg a kezed alatt; nem kizárt, hogy volt idő, mikor magad őrölted otthon a kávészemeket. A könyvekből és az internetről összegyűjtött kávétudásoddalszereted a barátaidat is elkápráztatni.

A konyhád tele van háztartási gépekkel, de mindnek megvan a maga helye, a káosz kizárt. A nappaliban újságok, könyvek hevernek hol kupacokba rendezve, hol az asztalra letéve. Szereted a rendet, de nem mindig tudod tartani, ezért leleményes megoldásokhoz fordulsz; sok a fiókos, ajtós polcod. Kifejezetten imádod a fényt, így nagy hangsúlyt fektetsz a szoba világítására. Színek és anyagok tekintetében te vagy a legváltozatosabb típus. Mivel mélyen hatnak rád az újdonságok, gyakran rendezed át a szobákat, de minimum veszel valami újat. Nem szívesen válsz meg a régi dolgaidtól, így több dobozt is megtöltenek, amiket ágy alatt vagy a szekrények tetején őrzöl.
Nem szívesen válsz meg a régi dolgaidtól, így több dobozt is megtöltenek
Forrás: Thinkstock
A 21. század kávéfogyasztója  
Reggel csak bedobod az épp megkívánt kávé kapszuláját a gépbe, és a reggeli készülődés közben már élvezheted is a kávéházi minőséget. Neked ez fontos, mivel napközben folyton rohansz, otthon szereted a biztos nyugalmat. A kapszulás kávéfőzőnél nincs rizikó, mindig ugyanolyan és mindig finom a kávé. Az aktuális hangulatodhoz választhatod ki, hogy épp milyet innál – egy sima cappuccino, egy mandulás varázs, netán egy fűszeres mézeskalács? Gyakran megesik, hogy késében vagy, így az otthon főzött kávédat magaddal viszed, és útközben iszod meg.
A pörgős élethez pörgős otthon dukál. A nappalira igaz is a lendületes megjelenés, mind színekben, mind formákban - nem kétséges, hogy találnánk nálad valami meghökkentő bútordarabot, kiegészítőt. A hálószobád azonban a nyugalom szigete, pihe-puha ágy, vastag sötétítőfüggöny, lány árnyalatok. A konyhád maga a megtestesült lázadás; mindig rendet raksz, mégis káosz fogad, amikor belépsz.
A hálószobád a nyugalom szigete, pihe-puha ágy, vastag sötétítőfüggöny, lány árnyalatok
Forrás: Thinkstock
Forrás: http://www.life.hu/otthon/20170822-a-kavezasi-szokasaid-fenyt-deritenek-az-otthonod-stilusara.html



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése