2018. április 17., kedd

8 ötlet amire jó az almaecet.


                   8 ötlet,amire jó az almaecet.


1-; Vessük be a gombák ellen!Az almaecet rendszeres használatával megszüntethetjük a Candidát,és más gombás betegségeket is.Lábgomba ellen kiváló megoldás,a napi 20 perces almaecetes lábfürdő.
2-; Borogassuk a sajgó lábainkat! Az almaecet borogatás hatékonyan csökkenti az ízületi fájdalmat,a gyulladást,de még a visszeres betegségekre is enyhülést hoz.
3-; Irtsuk ki az élősködőket! Nemcsak minket és a lakásunkat szabadítja meg a bacilusoktól,de a kutyák,macskák bolhairtására is használhatjuk.Ehhez 1 sprickelőbe rázzunk össze egyharmad ecetet és kétharmad vizet.Alaposan sprickeljük be vele kedvencünk bundáját,majd dörzsöljük át.A bolhairtó szerekkel ellentétben nem kell attól tartanunk,hogyha lenyalják magukról,akkor megbetegednek,sőt!Ha egy pár cseppet teszünk az ivóvizükbe,akkor a szervezetüknek is jót teszünk.
4-; Szabaduljunk meg a kilóktól! Ha fogyókúrázunk,akkor mindenképpen érdemes meginnunk 1 pohár almaecetes vizet.Nemcsak felgyorsítja az anyagcserét,segíti az emésztést,de vízhajtó,méregtelenítő hatású is,és mellesleg a zsírok lerakódását is gátolja.
Elpusztítja a bélfalon lévő rossz baktériumokat,amelyek az emésztési zavarokért,felfúvódásért vagy székrekedésért felelősek.Étkezés előtt 10-15 perccel 1 evőkanál almaecetet keverjünk el 3 dl vízben,és igyuk meg.Ha gyomorfekélyünk van,akkor viszont semmiképpen ne igyunk ilyet!
5-; Lúgosítsunk! Bár az almaecet a citromhoz hasonlóan savas kémhatású,fogyasztása mégis lúgosítja a szervezetet,ugyanis olyan anyagokat tartalmaz,melyek segítik a savak lebomlását,és a lúgok termelődését.A legjobb lúgosító hatás érdekében éhgyomorra igyuk.
6--; Állítsuk meg a migrént! Antioxidáns-tartalmának köszönhetően a szív-és érrendszeri,valamint daganatos betegségek megelőzésében is szerepe van az almaecetnek.Használhatjuk magas vérnyomás,asztma,valamint migrén kezelésére is.A magas koleszterinszinttel is megbirkózik.
7-; Erősítsük a csontokat! Az almaecet könnyen emészthetővé teszi a kalciumot,és jelentősen javítja annak felszívódását.A többi élelmiszerben jelen lévő kalcium felszívódását is növeli.
8-; Szépítkezzünk! Az almaecet szépségünk megőrzésében is segítségünkre lehet.Az ecetvizes fürdő feszessé varázsolja a bőrünket,hámlasztó hatása van,így segít megszabadulnunk az elhalt bőrrétegtől.Egy kád vízhez 2 dl ecetet adjunk.Tehetünk bele 1 pohár tejszínt is,ettől igazán puha lesz a bőrünk.A hajunkat is ápolhatjuk vele,az ecetes öblítés selymessé,lazává és fényessé varázsolja a hajat.4-5 evőkanál almaecetet kenjünk szét a hajunkon,majd öblítsük le.Tökéletes arctisztítót készíthetünk,ha 1 üvegbe összekeverünk 1 dl evetet és 2 dl vizet.Vattapamacsra öntve alaposan dörgöljük át az arcunkat,nyakunkat és a dekoltázsunkat.Vigyázzunk,hogy a szemünkbe bele ne menjen!Méregtelenítés esetén éjszakára is az arcunkon hagyhatjuk,szépen halványítja az öregségi foltokat.Kezelhetjük a pattanásokat is almaecettel.

                               Tipp.

Vegyítsük az almaecet jótékony hatásait a méz csodás gyógyerejével!A méz elnyeli az ecet fanyar ízét,ráadásul vitaminokban,ásványi anyagokban,nyomelemekben,enzimekben és baktériumölő anyagokban is gazdag.

                              Folyékony elixír.

,,Az almaecet vitaminokat,ásványi anyagokat,rostokat és antioxidánsokat tartalmaz,zsiradék és nátrium viszont egyáltalán nincs benne.Az almaecetet már időszámításunk előtt 5000 - rel a babilóniaiak is használták tonikként,emellett az ősi Egyiptomban és Japánban is népszerű gyógymód volt"-mondta Dr Heringh Zsanett belgyógyász.

                            Almaecet készítése házilag.

Egy 5 literes befőttesüvegbe tegyünk rengeteg almahéjat,csutkákat és egy-két db egész almát felaprítva.Rothadt részeket is tehetünk bele,ám penészeset szigorúan tilos!Ehhez tegyünk 2 dl mézet és egy kevés langyos vizet.Ezt tartsuk szobahőmérsékleten,és mindig tegyünk hozzá almát.Pár naponta keverjük át.Közben forr,zavarosodik,majd letisztul.Rakhatunk bele időnként cukrot is,mert az szükséges az erjedéshez,de nem muszáj,mivel az alma is tartalmaz cukrot.A bomlás során a cukorból lesz az alkohol,később a levegőtől megecetesedik.Lényeges,hogy légáteresztő vászondarabbal zárjuk le,mert a muslicák és a petéik kért okoznak benne.Pár hét alatt kész,és már le is lehet szűrni.Az érési idő függ a hőmérséklettől,a gyümölcs cukortartalmától.Szűrés után még egy hétig hagyjuk állni a folyadékot,míg vastagszik benne a nyúlós,opálos réteg,ami az ecetágy.Az ecetágy alapállapotban a tetején képződik,de egy mozdulattal leküldjük az üveg aljára,ne penészedjen meg.Ezt az ecetágyat továbbvihetjük a következő üvegbe,ettől gyorsabb lesz az érés.Egy-egy ecetágy évekig is használható.A házilag készített almaecet íze nem hasonlít a boltokban kaphatóéra.

Forrás: Meglepetés 2015.December 17.     XX. évfolyam,51-52.szám





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése