2018. április 3., kedd

Régi könyvek hagyatéka.


                          Régi könyvek hagyatéka. ( ezotéria )

Aki szeret antikváriumban vásárolni,a könyvekkel együtt bizony nem csak a sok élményt és tudást,de az előző tulajdonosok lenyomatait is hazaviheti.Különböző okokból,de gyakran előfordul,hogy használtan kerül hozzánk egy könyv.Megtörténik,hogy megörököljük nagymamáink Bibliáját,vagy egy régóta keresett kötet már nem kapható a könyvesbolti forgalomban,ám antikváriumban vagy internetes aukciós oldalon rábukkanhatunk.A könyvek őrizhetnek kellemes emlékeket,pozitív lenyomatokat,de szomorúságot,depressziót is.
Egy régi könyv egészen más érzéseket kelt bennünk,mint amit újonnan emelünk le a bolt polcáról.Van illata,talán kicsit megsárgult,őrizheti egykori gazdája könyvjelzőjét,vagy szamárfület is hajthatott a sarkában,hogy tudja,hol tartott a történetben.
,,Minden tárgynak megvannak a maga rezgései,amelyeket előző tulajdonosaitól szívott magába,és ez a könyvekkel sincs másképp-mondja  Melitta lélekgyógyász.-Ráadásul ez egy olyan tárgy,amely-csak azzal,hogy olvassák,hogy elrepít minket a fantáziavilágba-,rengeteg gondolatot,érzést,benyomást tartalmaz.Ha valaki tiszta és érzékeny,szinte hallja az üzenetét,sőt,választ is kérhet kérdésére egy egy ódon kötettől."
A szakértő szerint érdemes kérdésünkre koncentrálni,és úgy felütni véletlenszerűen a könyvet.Meglepő módon még az sem szükséges,hogy olyan nyelven íródjon a kötet,amit mi magunk is megértünk.Ugyanis semmiképpen nem kész válaszokat kapunk majd,tovább kell értelmezni a véletlenül kiválasztott mondatot,sőt,hagynunk magunknak 5-10 percet,és figyelnünk a belső hangra.


Vannak azonban olyan könyvek,amelyek nem pozitív,hanem negatív lenyomatokat őriznek.
,,Ha azt érezzük,hogy a kötet nem hordoz jó energiát,inkább tegyük vissza a polcra.Depressziós,rosszkedvű vagy kimondottan gonosz ember ugyanis ezeket a rezgéseket adja át a könyvnek,és jó eséllyel ezt meg is fogjuk érezni".Érdekes módon azonban gyakran előfordul,hogy ami bennünk kellemetlen érzéseket kelt,az mást egyáltalán nem zavar,sőt,kedvenc könyvei közé kerül a kötet.Ezért akár tovább is ajándékozhatjuk.De arra is van lehetőség,hogy megtisztítsuk a negatív lenyomatoktól.
,,A hagyományos módszer erre a babérleveles füstölés.Egy tálba tegyünk néhány száraz babérlevelet,gyújtsuk meg,és a füstjében alaposan tisztítsuk meg a kötetet.Ugyanolyan eredményt érhetünk el,ha néhány kanálnyi kukoricadarát lobbantunk lángra,és ebben füstöljük meg a könyvet".
Az így megtisztított könyvet nyugodtan betehetjük éjjelre a párnánk alá,ha álmunkban szeretnénk egy fontos kérdésre választ kapni.Segít,hogy megértsük a képek üzenetét.


Kis Ernő radiesztéta szerint a legerősebb energiákat azok a könyvek hordozzák,amelyeket kézzel írtak,másoltak.Ilyen lehet például,ha egy régi kézirat jut a birtokunkba,hiszen ebben a szerző beletette gondolatait,érzéseit.
,,De akár egy nyomtatott könyv segítségével is ráhangolódhatunk a kötet írójára,valamilyen módon a kapcsolatot is felvehetjük vele.
Sőt,vannak úgynevezett varázskönyvek is,amelyek átjárók két világ között.Ez lehet akár egy egyszerű regény is,és nem is sejthetjük,amikor az antikváriumból hazavisszük,hogy az előző tulajdonos ilyen különleges hatalommal ruházta fel a kötetet".
A szakértő szerint azonban nagyon pozitív energiákat is magában hordozhat egy könyv.Hiszen miközben belemerülünk a történetbe,új világok nyílnak meg,más tudások válnak elérhetővé,sőt több és jobb lehet az életünk,köszönhetően az előző tulajdonosnak,aki kellemes energiákat adott nekünk tovább.


Régi hagyomány,hogy könyvvel veszik fel a kapcsolatot a szellemvilággal.Egy ódon könyv lapjai közé tesznek egy nagyméretű kulcsot-a kötéssel párhuzamosan-,majd körbetekerik madzaggal.A kötet alján és tetején kilógó kulcsot a mutató ujjukkal tartják meg a szellemidézők-tehát ketten kell,hogy legyenek.és így teszik fel a kérdéseiket.Eldöntendő kérdésekre várhatunk választ,hiszen az igen és a nem válaszok attól függenek,hogy milyen irányba fordul a könyv.Fontos,hogy bár az interneten számos leírás férhető hozzá,szórakozásból se idézzünk szellemet,mert nem tudhatjuk,milyen energiákat szabadítunk magunkra,a környezetünkre.

Forrás: Meglepetés 2016.Június 2.  XXI. évfolyam,22.szám


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése