2017. június 10., szombat

Erre használhatja a hajlakkot a frizuráján kívül!



                           Erre használhatja a hajlakkot a frizuráján kívül!

Nem is gondolná,hogy a hajlakk mi mindenre használható azon kívül,hogy fixálja a frizurát egy szeles napon!



  1,Megvédi a recepteket;Ha a receptjei mindig zsírosak,vizesek,elmosódottak lesznek a konyhában,fújja le őket egy kis hajlakkal.Védőréteget képez rajtuk,ezáltal sokkal tartósabbak lesznek.

2,Fényesen tartja a cipőket;Fújja le a megtisztított cipőit egy kevés hajlakkal,sokkal tovább maradnak fényesek és ritkábban kell tisztítani őket.

3,Folttisztító;Rúzsos vagy tollas lett a kedvenc ruhája?Fújja le a foltot hajlakkal,majd hagyja állni néhány percig,végül törölje,és a folt eltűnik a lakkal együtt.

4,Kárpittisztító;Ha állatot tart és rendre meggyűlik a baja a szőrével,fogjon egy száraz ruhát,fújjon rá hajlakkot és törölje át vele a kárpitokat.A kihullott szőrszálak hozzátapadnak,így könnyen megszabadíthatja tőlük a bútorokat.

5,Vadiújnak fognak kinézni a függönyei;Fújjon hajlakkot új függönyeire több rétegben,így hosszan megőrzik színüket és sokáig olyanok maradnak,mint az újak.

6,Feloldja a ragasztót;A befőttesüvegek cimkéi után gyakran marad egy ragadós réteg,amit sehogy sem tudunk eltüntetni.Fújja le egy kis hajlakkal,majd mossa el a szokásos módon.A lakk garantáltan feloldja a maradék ragasztót.

7,Megszárítja a körömlakkot;Ha kifestette a körmét,de már csak néhány perce maradt indulásig,fújjon rá 15 centi távolságról hajlakkot.A körömlakk megszárad,és nem kell aggódnia,hogy elkenődik készülődés közben.

Forrás: Kiskegyed 2016.szeptember 20.







       Így változtatja hajszínét,aki környezetbarát.





Az év ezen időszakában sok természetes összetevő áll rendelkezésünkre,érdemes élni a lehetőséggel.

A különböző öblítők,pakolások,pépek,gyógynövények képesek néhány színárnyalattal megváltoztatni a haj színünket,hidegebb vagy melegebb tónust adni neki.Fontos,hogy a már megmosott hajra vigyük fel házi készítményeinket,és hogy előtte szilikonmentes sampont használjunk.Másként a természetes színezők nem hatnak egyenletesen.
Nem ajánlott természetes színezők használata,ha előtte mesterséges festékkel színeztük hajunkat,mert a hatás kiszámíthatatlan.Egyetlen negatív hatásuk,hogy kissé kiszárítja,fénytelenné teszi hajunkat.A természetes savakkal és szőkítőkkel csak a sötétszőke és a szőke hajat lehet kivilágosítani,a barna hajból vörös lesz.
Világosabb árnyalat.
Mézes-Kamillás színező;Egy marék kamillavirágot ( lehet szárított vagy friss ) öntsünk le fél pohár forró vízzel,hagyjuk kihűlni,állni 2-3 óráig,majd szűrést követően adjunk hozzá félpohár mézet.Kenjük fel a hajunkra keveréket és tegyünk egy nejlonsapkát a fejünkre.Hagyjuk rajta egész éjjel.Reggel mossunk hajat.Ezt ismételjük 2-3 naponta a világosabb árnyalatért.

Sötétebb árnyalat.
Kávés hajpakolás;Egy kis lábasba öntsünk 3 pohár vizet,3 kanál őrölt kávét,és szerezzünk be tölgyfakérget,abból is kb:3 kanállal tegyünk a keverékbe.Takaréklángon,fedő alatt főzzük 10-15 percig.Kihűtjük,kávéfilterrel átszűrjük,2-3 pohárnyi főzetet kapunk,amihez hozzáadunk 1 kiskanál olívaolajat és 1 kiskanál szójaszószt.Ezt a készítményt jól bedörzsöljük a fejbőrünkbe és a hajunkba.Törülközőbe tekerjük a fejünket és így maradunk 15 percig.Ezután hajat mosunk.

Hideg árnyalat ősz hajra.
A sárguló ősz haj nagyon nem előnyös.Szerencsére erre is van otthoni megoldás.

Búzavirágkékhamvasító;a búzavirág és tárnics ( genciána)-egy cseppnyi elég -keverékéből készült főzet tökéletesen leveszi a sárga színt az ősz hajszálakról,és hideg fényt ad neki.Ehhez félpohárnyi virágot leöntünk 1 liter forró vízzel.Kihűlés után leszűrjük a párlatot és ezzel öblítjük rendszeresen a hajunkat.

Forrás: Kiskegyed 2016.szeptember 20.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése