2017. június 29., csütörtök

Nem maradhatnak ki egy reumás étrendjéből!


                           Nem maradhatnak ki egy reumás étrendjéből!


Olívaolaj Egyik fontos vegyülete hatékony gyulladáscsökkentő:az ezt kiváltó enzimek termelődését gátolja a szervezetben.Legjobb,ha salátákhoz,mártogatósokhoz adja-az olívaolajat nem szabad hőhatásnak kitenni!
Kurkuma A rákmegelőzésre is jó fűszer főleg gyulladáscsökkentő,fertőtlenítő hatása miatt hasznos az ízületi gyulladás enyhítésére.Szinte minden ételhez adható,akár pörkölthöz is.Ha "gyógyszerként" kívánja szedni,keverjen össze mokkás kanál őrölt kurkumát kevés mézzel,és szopogassa el.
Fokhagyma Antibiotikus,gyulladáscsökkentő hatása emeli be az ízületi gyulladás elleni gyógynövények közé.Nyersen és főzve is hatásos.Mivel a tzatzikiba bőven kell belőle,érdemes ezt a görög eredetű ételt minél gyakrabban fogyasztani.
Almaecet Külsőleg és belsőleg is használható gyulladáscsökkentő.Vízzel hígítva meg lehet inni,ecetbe mártott textildarabbal pedig borogatni lehet a gyulladt területet.
Burgonya Kevesen tudják,hogy a leve gyulladáscsökkentő hatású.Ehhez csak egy normál méretű nyers krumpli levét kell kinyerni ( gyümölcscentrifuga segítségével ) és leginkább reggelire meginni.Ha a nyers burgonyát lereszeli és levét burgonyanyomón kinyomja,gép nélkül is elkészítheti ezt a gyógylevet.

               És egy csodaszer a zselatin.
Külsőleg,belsőleg egyaránt hatásos ízületi kopásnál és ízületi gyulladásnál is.Szinte bármelyik élelmiszerboltban meg lehet vásárolni az étkezési zselatint,amelyet a háziállatok csontjából és kötőszövetéből kivont kollagénből gyártanak.Por vagy lap formában kapható.A zselatinpor könnyebben oldódik.
Borogatáshoz a csomagoláson leírtak szerint kell vízzel összekeverni,majd kihűlt,de még folyós állapotban az érintett testrészre kenni és hatni hagyni kb: háromnegyed óráig.
Ha szájon át szedné:igyekezzen rendszeresen zselatinos ételeket beiktatni étrendjébe.Kocsonya,gyümölcszselé formájában a legegyszerűbb,de zselatin turmixhoz is adhat.A zselatin és kollagéntartalmú táplálék-kiegészítők főleg kapszulázva elérhetők a bioboltokban,így egyszerűbb a szervezet feltöltése.

Forrás: Kiskegyed 2016.November 22.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése