2017. június 27., kedd

Megnyugtatja a kicsit.                                    Kellemes a baba masszázs.
                        Megnyugtatja a kicsit.Minden kisbaba szereti,ha kényeztetik.Különösen egészséges és kellemes a kisbaba számára  a baba masszázs.
Ma már Magyarországon is valóságos kultusza van a baba masszázsnak.Érthetően:a kisbabák imádják,mamáik nem kevésbé.Néhány tudnivaló a mama és a baba "elmélyült együttléthez":
1;Meg kell figyelni,hogy a kisbaba számára melyik a leg megfelelőbb időpont!Általában ez a csendes éberség állapota,amikor a kicsi ébren van és nyugodt:nem éhes és nem álmos.A naponta végzett masszázs lehetőleg ugyanarra az időpontra essen.
2;A szoba hőmérséklete legalább 25-26 C fokos legyen,hiszen a masszázshoz teljesen le kell vetkőztetni a kisbabát.
3;Baba masszázs közben hajoljon az anyuka a kisbaba arcához egészen közel ( 20-30 cm-es távolságba ).
4;Babaolajos tenyere összedörzsölése közben a mama igyekezzen a pici minél több érzékszervére hatni:lássa a kicsi a kezének mozdulatait,érezze az olaj illatát,az anya tenyerének melegét.
5;Mindig a lábnál kezdje a masszírozó mozdulatokat,s így haladjon felfelé az arcocskáig.Fiatal csecsemőknél csak egészen finom,simító mozdulatokat végezzen az anyuka.
6;A masszázs befejezésképpen puha és simító mozdulatokkal kényeztesse kisbabáját.

                                     Van kizáró ok?
Például a csípőficam vagy a túlságosan kötött csípő?!
Minden egészséges csecsemőt lehet és szabad masszírozni.
Időszakos kizáró tényezők persze vannak.Ilyen:a lázzal járó betegségek,égési sérülések,allergia,bőrgyulladás.A csípőficam vagy a kötött csípő azonban nem kizáró ok.Mivel a baba masszázs során az izmokat stimulálják,kifejezetten jótékony a masszázs.Down-szindrómás,látás-vagy hallászavaros kisbabát is szabad masszírozni.De persze speciális esetekben érdemes a szakorvost is megkérdezni és az ő utasításai szerint eljárni.

Forrás: Kiskegyed 2016.szeptember 13.
        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése