2017. augusztus 23., szerda

A ragyogó arc titka.


                           A ragyogó arc titka.




Hiába a legjobb krémek,a trendi sminktermékek,az ügyes kezű kozmetikus,ha a mindennapos arctisztításról megfeledkezünk.

                                         Este,és reggel.

Kezdjük az esti feladatokkal,mert erről szoktunk legtöbbször megfeledkezni.Egy hosszú nap után már alig várjuk,hogy bedőljünk az ágyba.Ha ki sem sminkeltük magunkat,nem is értjük,miért is kellene most hosszú perceket arctisztítással tölteni.Nos azért,mert a napközbeni szennyeződésektől (por,izzadságcseppek) alaposan meg kell tisztítani a bőrünket,a pórusainkat.A rárakodott piszok mélyen megtelepszik,eltömíti a pórusokat,így akkor is pattanások tarkíthatják arcunkat,ha már kinőttünk a tinédzserkorból,vagy ha épen nem zsíros a bőrünk,sőt!

1-,Alaposan töröljük át a bőrt arctisztító tejjel,egészen addig míg a vattapamacs vagy a tisztítókorong teljesen fehér marad. Éppen ezért tanácsos a fehéret választani.Ha már tiszta a bőrünk,jöhet a  tonizálás.

2-,Az arctonikokkal az arctisztítást követően felfrissíthetjük a bőrünket és visszaállíthatjuk annak  pH-értékét.Ez felkészíti a bőrünket a hidratálásra,a krémek hatóanyagainak jobb befogadására.

3-,Az arckrémek nappal főként hidratálnak,és UV-szűrő tartalmuknál fogva védenek a nap káros hatásaitól.Az éjszakai arcápolás viszont az intenzív ápolást,bőrmegújulást szolgálja.Ezek a krémek gazdagabb összetételüknél fogva regenerálják a bőrt.

Ne gondoljuk,hogy ha zuhanyozás közben megmossuk az arcunkat,el is intéztük az arctisztítást!A tusfürdővel,a szappannal többet ártunk,mint használunk.

                              Arctejjel vagy tonikkal?

Mindkettőt érdemes használnunk,egymást követően.A tejes változat kényezteti a bőrt,a tonik viszont alaposan tisztít.A kínálatban még fellelhető habzó vagy krémes arctisztító is,amely a szappannal való mosakodás,és megtisztulás,élményével ajándékoz meg minket.Az arclemosó termékek többnyire tartalmaznak vitaminokat is,amelyek még inkább kényeztetik a környezeti ártalmaknak kitett bőrünket.Egyre több a ,,kettő az egyben",,három az egyben" termék is,az utóbbival például a szemünkről is lemosható a festék.Figyelem!:nem minden arctisztító alkalmas a szemkörnyék kényes bőrének kezelésére!Vannak kifejezetten erre a célra kifejlesztett lemosók,sőt olyanok is,amelyekkel a vízálló festék is eltávolítható.
Összességében azt tanácsolhatjuk,hogy a bőrtípusunknak legmegfelelőbb termékkel tisztítsuk az arcunkat,de semmiképpen sem szappannal,az ugyanis-a szennyeződésekkel együtt-a bőr természetes zsírosságától is megszabadít.Kivéve-mert mindig vannak kivételek,amelyek erősítik a szabályt-,ha a szappan kifejezetten arctisztításra készült.
Száraz bőrre:inkább lemosótejet javaslunk.Tág pórusúak feltétlenül tonikot is használjanak!Az érzékeny és nagyon száraz bőrűeknek találták ki a speciális lemosókat,például a krémes arctisztítókat vagy a folyékony micellás lemosókat.
Fiatal bőrre javasoltak az arctisztító zselék és habok,melyek mélyen kitisztítják a pórusokat.

                                 Radírozni csak óvatosan!

Az arctisztításhoz hozzátartozik a bőrradírozás is.Mert hiába újjul meg a felhám,ha az elhalt sejtek nem tűnnek el.Ezek ugyanis akadályozzák a krémek felszívódását,így csökkentik azok hatásfokát is.A legideálisabb,ha hetente egyszer arctisztító bőrradírral kezeljük bőrünket.Többször nem érdemes,mert egyrészt kiszárítjuk a bőrt,másrészt nagyon beindítjuk a faggyútermelést.
De vigyázat,még véletlenül se azt a radírt használjuk,amit a testünkre!Szerezzünk be speciális,arcra szolgáló terméket.

Forrás: Nők lapja 2010.Október 6.




                               https://www.nuskin.com/content/nuskin/hu_HU/products/nuskin/shop_all_products.html         ( HU0082240 )



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése