2017. augusztus 8., kedd

Tisztára!


                                               Tisztára!


Természetes súroló:Csúnya lerakódások a konyhában,makacs foltok a fürdőszobában?
Ide egy igazán erős súrolóra van szüksége!
És elkészíthetjük csupán a kamránkban összeszedve a hozzávalókat.
Szódabikarbónához keverjünk annyi frissen facsart citromlevet,hogy kenhető pasztát kapjunk,és ezzel sikáljuk végig a felületeket.
Zsírkréta ellen:
Ha a gyerekeink zsírkrétával veszik célba a falainkat,főhet a fejünk,hogyan szabaduljunk meg a nemkívánatos műalkotásoktól.
Egy meglepő megoldást ajánlanak a problémára a takarítás tudorai:majonézzel kell átdörzsölni a foltot,és eltűnnek a színes csíkok.
Mikróba a szivaccsal:
Nem is gondolnánk,hogy a konyhai mosogatószivacs melegágya a baktériumoknak,és ezen az sem segít sokat,ha a mosogatás végén tisztítószeres vízben kimossuk az anyagot.Ha viszont átmossuk citromos vagy ecetes vízzel,és betesszük a mikrohullámú sütőbe kicsit ,,átfőzni",a baktériumok elpusztulnak.Ennek ellenére azt javasolják,hogy 2-3 hetente kezdjünk új szivacsot használni egészségünk és a fertőzések elkerülése érdekében.
Ötlet a grill szezonra:
A nyár a kerti partik,szabadtéri főzések ideje,ám egyik háziasszony sem leli örömét abban,amikor a grillrácsot kell hosszasan sikálni.Ha viszont a meleg fémet egy villára szúrt  hagymával végigdörgöljük,majd miután kihűlt,letöröljük,a szennyeződés nagy részétől könnyedén megszabadulhatunk.

Forrás: Meglepetés 2016.Július 21.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése