2017. augusztus 22., kedd

Szépüljünk a természet erejével.


                                      Szépüljünk a természet erejével.





Bio,natúr,öko,organikus.A friss alapanyagokból,kézzel készített kozmetikumok népszerűbbek,mint valaha.Mindezt jól bizonyítja,hogy a nagyobb kozmetikai cégek is megjelentek olyan termékekkel-igaz,még csak kevesen közülük és csak 1-1 termékkel-,amelyek ezeket az igényeket kielégítik.


Bio: Attól bio a biokozmetikum,hogy a benne szereplő összetevők tápanyag utánpótlása általában szerves eredetű a növényi kártevőket is mechanikus úton írtják ki.
Natúr:A natúrkozmetikumra jellemző,hogy kevésbé feldolgozott adalék anyagoktól többnyire mentesek.
Öko:Az öko jelzővel illetett kozmetikumnál a benne lévő összetevőket olyan szerekkel permetezték,amelyek nem szívódnak fek a gyümölcsbe,a zöldségben,a virágban,és amelyek vízzel könnyen le lehet mosni.Ezért az ökotermékekből kevesebbet állítanak elő,ennek megfelelően drágábbak is.
Organikus:Ha egy kozmetikai készítményt az organikus jelzővel látnak el,akkor a termék annak köszönhetően kapja meg ezt a minősítést,hogy ellenőrzötten termesztik a hatóanyagul szolgáló növényeket,méghozzá vegyszermentesen ( műtrágya és permet nélkül ).A szállításuk is szigorúan ellenőrzött,ugyanúgy,ahogy a hatóanyagok kivonása is.
Friss,kézi készítésű:Friss,organikus gyümölcsökből,zöldségekből és a legfinomabb illóolajok hozzáadásával készített kozmetikumok,amelyekben nem használnak fel állati eredetű  alapanyagot.És mindezt kézzel készítik.
Amit tudni kell!A natúr,bio,öko és egyéb természetes kozmetikumokat előállítók figyelembe veszik a környezeti hatásokat,amelyek befolyásolják a növények fejlődését.Ezért szigorúan betartják például az ültetési vagy a szüretelési időt.De azt is tudják,hogy bizonyos növények hol érzik igazán jól magukat.Például a homoktövis Toscanában háromszor annyi C-vitamint tartalmaz,mintha máshol termesztik.A rózsa szirma Damaszkuszban a legillatosabb,a csipkebogyó magjának olaja Chilében a leggazdagabb.És így  valóban a legtermészetesebb szépítők segítségével őrizhetjük fiatalságunkat.

Forrás: Nők lapja 2010.November 24.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése