2018. május 19., szombat

Hajfestési 1X1

   
                   Hajfestési 1X1


Ha elsajátítunk néhány alapvető technikát,még az otthoni hajfestés is olyan egyszerű lehet,akár az 1X1!

Házilag vagy profinál?
Hatalmas dilemma,hogy mi magunk végezzük-e el a hajfestést,vagy jobb,ha szakemberre bízzuk,és elmegyünk fodrászhoz?Összeállítottunk minkét verzió előnyeit és hátrányait.
Otthoni hajfestés előnyei:
-Ez a leggazdaságosabb megoldás,hiszen akár már 1200 Ft-ból elérhetőek a különböző hajfestékek.
-A mi időbeosztásunktól függ,mikor állunk neki a műveletnek,nem kell alkalmazkodni.
-Gyorsan végzünk,mert nem kell a fodrásznál a többi vendég miatt várakozni.
Hátrányai:
-A legtöbb esetben nem lesz olyan a hajszínünk,mint amilyet elképzeltünk vagy ami a dobozon szerepel.Hiszen függ a hajban lévő pigmentektől,a festék mennyiségétől,a hatóidőtől,esetleg attól,hogy előtte milyen festékkel próbálkoztunk.
-Előfordulhat,hogy a festék nem egyformán fogja be a hajunkat.
-Megtörténhet,hogy véletlenül tovább hagyjuk hatni a festéket,ami súlyosan károsíthatja a szálakat.
-Ha nem vagyunk rutinosak,sokáig bajlódhatunk a tincseinkkel,mire be tudjuk festeni.

Profi hajfestés előnyei:
-Csodás árnyalatokat készíthet a fodrász,mivel akár 3-4 színből is kikeverheti a tökéletes festéket.
-Odafigyel a hajunk ápoltságára,extra tápláló anyagokat is felvihet,hogy selymesek legyen a tincseink.
-A legtöbb fodrászatban van speciális bura,aminek a segítségével a festék mélyebben hat a tincsekbe,így tartósabb lesz az eredmény.
-A hajtöveket külön festik,így biztosan egyenletes lesz a hajszín.
Hátrányai:
-Még rövid haj esetében is körülbelül 4500 Ft - tól kezdődnek a hajfestés árai,ami hosszú hajnál akár 6000-7000 Ft is lehet.
-Várakozni kell a többi vendégre,főleg,ha a fodrász egyszerre több munkát is elvállal.

     Otthoni hajfestés lépésről lépésre.

                           Találjuk meg a tökéletes színt!

A megfelelő árnyalat kiválasztásánál vegyük figyelembe a bőrünk tónusát és a szemünk színét is.Ha világos tónusú az arcbőrünk,amihez kék,zöld,halványbarna szem társul,akkor a sötétbarna,a hűvös szőke árnyalat a tökéletes.Amennyiben sötétebb,olívás tónusú az arcunk és barnás a szemünk,a mahagóni és gesztenye árnyalatok ajánlottak.
-Ha a hajunk nagyon vékony szálú vagy károsodott,jó választás a barna,mert ez a szín veri vissza a legszebben a fényt.
-Az egészem sötét,fekete szín mellett azok tegyék le a voksukat,akiknek a tincseik alapvetően fényesek és egészségesek,mert ez az árnyalat akkor mutat a legjobban,ha szépen csillog.
-A vörös hajszín fakul ki a leghamarabb,ezért azoknak érdemes ezt választaniuk,akik tudnak időt áldozni a gyakori ápolásra és hidratálásra.
-Milyen árnyalatot válasszunk,ha nagyon ritka a hajunk?Döntsünk a világosbarna vagy sötétszőke közül,mert így optikailag dúsabbnak látszódnak a tincseink.Míg a sötét vagy élénkvörös színek miatt még kevesebbnek tűnhet.
-Léteznek olyan színek,amelyek tökéletesen elfedik az ősz és szürke tincseket.A legjobb választás az arany és a vörös különböző árnyalatai.

                                Leljünk rá a típusunkra!

Henna:Ha még soha nem festettük a hajunkat,érdemes akár a hennával is próbálkozni.Ugyanis,ha a kémiai hajfestékre visszük fel,akkor akár hullani is kezdhetnek tőle a tincseink.Természetes és növényi alapanyagokat tartalmaz,tartós hatást lehet vele elérni.

Képtalálat a következőre: „henna hajfesték”


https://www.vitaminsziget.com/ecikk.php?id=3467


-Hab és színező:ezek a legkevésbé drasztikus beavatkozást igénylő készítmények.A haj külső rétegén tapadnak meg,így mosásról mosásra veszítenek a színükből.Akkor döntsünk ezek mellett,ha világosabb hajat sötétebbre szeretnénk változtatni,vagy egy árnyalaton belül szeretnénk variálni.
ÍGY HASZNÁLJUK:Száraz hajra kell felvinni,és érdemes tincsről tincsre haladni,majd az egész fejbőrön felhabosítani.
-Tartós színező:A lényegük,hogy akár heteken keresztül meg tudjuk őrizni a megfelelő árnyalatot.Hidrogén-peroxidot is tartalmaznak,ezért két komponensből kell őket kikeverni,és a haj szerkezetének középső részére hatnak.Akár 1-2 árnyalatot is tudunk így változtatni a hajszínünkön,de leginkább egy adott árnyalaton belül tudunk  módosítani.
ÍGY HASZNÁLJUK:Hajmosás után törölközőszáraz hajra kell egyenletesen felvinni.
-Festék:ha valóban tartós,és hosszú távú eredményre vágyunk,akkor ezeket vessük be.Szintén hidrogén-preoxidot tartalmaznak,és a haj szerkezetének legbelső részébe juttatják a festék pigmentjeit.Akár 2-3 árnyalatot is tudunk változtatni a hajszínünkön.
ÍGY HASZNÁLJUK:Száraz hajra kell felvinni,és érdemes tincsről tincsre haladva befesteni az egész hajunkat.

Készüljünk elő!
-Ha félhosszú vagy hosszú a hajunk,legalább két doboz hajfestékre lesz szükségünk ahhoz,hogy teljesen befogja a tincseinket.
-Ha még mindig nem bízunk a választott színben,próbáljuk ki egyetlen tincsen,amit a fülünk mögül válasszunk le.Kenjük be a festékkel,várjuk meg,amíg letelik a hatóideje,mossuk meg,végül szárítsuk,mert így jön ki az igazi árnyalata.
-Festés előtt kenjük be a homlokunkat,végig a hajvonalunkat és a fülünknél lévő részt egy kevés vazelinnel vagy mandulaolajjal,mert így elkerülhetjük,hogy a festék megfogja a bőrünket.
-Keverjünk a festékbe néhány csepp argánolajat,mert így fényesebbek lesznek a tincseink.
Őrizzük meg a színt!
Hajfestés után úgy használjuk a megszokott balzsamunkat,kondicionálónkat vagy pakolásunkat,hogy igazán ápoltak legyenek a tincseink.
-Amikor festés után leöblítjük a hajunkat,ne használjunk forró vizet,mert károsíthatja a frissen felvitt festéket,és akár a színét is megváltoztathatja,a langyos a legjobb megoldás.
-Érdemes speciális színmegőrző samponokat és balzsamokat bevetni,mert valóban segítenek tartóssá tenni a ragyogó árnyalatokat.

Forrás: Meglepetés 2014.Október 21.  XIX. évfolyam,43.szám
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése