2018. május 30., szerda

Így lesz édes a borsó!


                 Így lesz édes a borsó!


Néhány egyszerű trükkel igencsak megnövelheti az élelmiszerek fogyaszthatóságát is!
Nem barnulnak  be a fehér húsú zöldségek és gyümölcsök,ha rögtön a feldarabolás után kevés citromlével megpermetezi őket.
-,Ha csak néhány csepp citromlére van szüksége,kár felvágni a citromot.Szúrjon bele egy vastagabb tűt,és a lyukon nyomja ki belőle a szükséges mennyiséget.Így még jó néhány napig eláll a gyümölcs.
-,A megkeményedett sajtot áztassa tejbe,másnapra újra fogyasztható lesz.
-,Ha felhasználás előtt langyos vízben megmeríti a salátaféléket,más leveles zöldségeket,előbújnak a rejtőzködő kukacok és bogarak.Ezután a zöldséget már csak át kell mosni.
-,Ha a zöldborsót éjszakára hideg vízbe áztatja,majd a vizet leöntve,48 órán át meleg helyen tárolja,akkor a meginduló csírázás miatt a borsószemek édesebbek és puhábbak lesznek.

Forrás: Kiskegyed 2017.Március 14.  26.évfolyam,11.szám (1283)Így készül a legfinomabb grízgaluska!


Csak 1 titkos hozzávaló kell bele!
Nem mindenki tudja,hogyan készül a jó grízgaluska,amilyet a nagyi készít.Segítünk felidézni az emlékeket-és ízeket.

Hozzávalók:2 tojás,7 evőkanál gríz,1 késhegynyi szódabikarbóna,pár csepp olaj,só.
Elkészítése:A tojásokat elkavarjuk kevés olajjal és sóval,majd hozzákeverjük a szódabikarbónát is.Ezután a grízt lassanként szórjuk bele,és addig kavargatjuk,míg tejfölszerű állaga lesz.Amikor a leves megfőtt,belemártunk 1 kanalat és beleszaggatjuk vele a masszát.Az edényre teszünk egy fedőt,és alacsony lángon legfeljebb 10 percig továbbfőzzük,hogy megfőjön a grízgaluskánk is.

Forrás: Kiskegyed 2017.Március 14.  26.évfolyam,11.szám (1283)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése