2018. május 7., hétfő

Hiába használ izzadásgátlót,akkor is izzad?


                     Hiába használ izzadásgátlót,akkor is izzad?
Akkor feltehetően az alábbi 5 alapvető hiba valamelyikét követi el.
Bár az izzadásgátló használata gyerekjátéknak tűnik,mégsem az.Ha hiába keni be vele a hónalját,mégis izzad vagy viszket,akkor valamit rosszul csinál.Nézze meg mit.
1-,Dezodort használ.
A dezodor és az izzadásgátló két különböző termék.Ha csak a kellemetlen szagot szeretné eltüntetni,használjon dezodort.De ha az izzadást szeretné meggátolni,akkor az utóbbira van szüksége.Ez tartalmaz olyan összetevőt ( általában alumínium kloridot ),ami blokkolja az izzadást.
2-,Rosszkor használja.
Dezodort a nap bármelyik szakaszában használhat,ellenben izzadásgátlót leginkább este érdemes magára tenni,mert ilyenkor izzad a legkevésbé.Ugyanis,ha nappal használja az izzadásgátlót,amikor csúcsüzemmódban dolgoznak a verejték mirigyei,a szer kevésbé lesz hatásos.
3-,Nem használ eleget.
Legtöbbször nem elég,ha csak egyszer keni be vele a hónalját felületesen.Ha szeretné megelőzni a kellemetlen szagokat,akkor tegyen belőle bőségesen az egész hónalj alatti területre-az-az kenje be vele az összes verejték mirigyet,ne csak a középső részen lévőket.
4-,Illatosított változatot használ.
Viszket a hónalja?.A nagyon érzékeny bőrű vagy ekcémás emberek bőrét az illatosított dezodorok és izzadásgátlók irritálhatják.Mielőtt új terméket venne,próbálja ki a csuklóján-így látni fogja,hogyan reagál rá a bőre.Ha kipirosodik vagy viszket,válasszon illatanyagmentes változatot.
5-,Középiskolás kora óta ugyanazt használja.
Ha már régóta ugyanazt az izzadásgátlót használja,könnyen lehet,hogy a verejték mirigyek hozzászoktak,és már nincs rájuk hatással.Váltson időnként márkát vagy terméket!

Forrás: Kiskegyed 2016.Október 18.  25. évfolyam 42.szám (1263)         

                        

Bámulatos, mit tesz a bőrrel és a hajjal az aktív szén!

A szén hatékonyan távolítja el, vagyis szívja magában a szervezetben felgyűlt méreganyagokat, segítségével sokkal szebb, ápoltabb lesz a hajad, bőröd, sőt, még a fogaid is fehérebbek lesznek.

Ne arra a szénre gondolj, amit a grillezéshez használsz! Az aktív szenet a gyógyszertárban szerezheted be.
Nézzük, milyen csodás tulajdonságai vannak az aktív szénnek:
Hajra
Zsíros, korpás fejbőrre, tartásjavításra
A hajban, fejbőrben levő méreganyagok, lerakódások gyakran okoznak zsírosodást, korpásodást. A legegyszerűbb módja ezen problémák orvoslásának, ha olyan száraz sampont szerzel be, mely szenet tartalmaz. Ha nem találsz ilyet, vagy nem szereted a száraz samponokat, akkor fogj egy széntablettát, zúzd porrá, majd keverd a samponodhoz hajmosás előtt. Hajmosáshoz használd a szenet rendszeresen, így rövid időn belül megszabadulhatsz a korpásodástól, és a gyakori zsírosodás sem fog többé problémát okozni.
Ha sikeresen eltávolítottad  a felületi szennyeződést, a haj sokkal erőteljesebb lesz, többé már nem fog lelapulni.
Bőrre
Pórus- és mélytisztításra, aknékra
A nap folyamán a bőr megfeltelik méreganyagokkal, ezért alkalmazz a megtisztítására szén-pakolást. Lehámlasztja az elhalt hámsejteket, megszabadít a zsírosodástól és szennyeződésektől, egészségesen fénylővé varázsolja a bőrt. (Keverd el a széntabletta tartalmát vízzel és kend a kezelendő felületre. Hagyd rajta 10 percig, majd langyos vízzel mosd le.) . Ne használd napi szinten, mert ez esetben a bőr elveszíti természetes, szükséges zsírtartalmát.
Aknék kezelésénél, ha nem akarod az egész arcot bekenni szénnel, akkor csak konkrétan a problémás területre alkalmazd. Rövid időn belül elmúlnak a pattanások, bőröd egészséges lesz.


Csípésre horzsolásra duzzanatra
A szén kiváló gyulladásgátló, ráadásul a csípések, harapások méreganyagait is magába szívja. Hintsd be kevés szénporral a darázs, vagy szúnyog csípést, így sokkal hamarabb elmúlik, nem fog viszketni, és bőrirritáció sem keletkezik. Segítségével azt is elkerülheted, hogy a vágások, horzsolások begyulladjanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése