2018. május 16., szerda

Rosz volt a bizonyítvány?


                            Rossz volt a bizonyítvány?



Ez gyakran nem is a gyerek hibája.De az okokat csak a szakember ismerheti fel.
Gyermeke rosszul teljesített az iskolában?Akkor érdemes a nyarat arra használni,hogy néhány dolognak utánajárjon.Ugyanis sokszor nem az észbeli képességekkel van gond,olyan problémák állnak a háttérben,amire esetleg önök még fel sem figyeltek,de a szakember könnyen azonosítja őket.


Pszichológus:
Az enyhe pszichológia kórképeket sajnos gyakran a pedagógusok sem ismerik fel.Ám a pszichológus pillanatok alatt kideríti,ha a gyerek figyelemzavaros,esetleg diszgráfiás,diszlexiás,netán diszkalkuliában szenved-vagy is ,,gyárilag" nehezen megy neki az írás,olvasás,számolás.Ilyen esetekben sokat nem lehet tenni,de felmentést lehet kérni az osztályzás alól,hogy ez ne stresszelje se önt,se a gyereket.
Látásvizsgálat:
Gyakran egyszerűen az áll a háttérben,hogy nem jól lát a gyerek.De az átfogó szemészeti vizsgálatot csak szakember tudja elvégezni.Ugyanis a jó látás nemcsak a távoli látásélességről szól,fontos a közelre fókuszálás képessége,a két szem együttműködése,a szemizmok működése és a szem és kézmozgások koordinációja is. Egy szemüveggel aztán gyakran megoldódik a gond.
Hallásvizsgálat:
Az órák követését is megnehezítő hallásproblémákat a kisebb gyerekek maguktól nem veszik észre,de a tanárok is gyakran figyelemhiányt vagy magatartási gondokat vélnek felismerni.Így sokszor csak későn derül ki,hogy mi a probléma oka valójában.

Forrás: Kiskegyed 2017.Június 27.   26. évfolyam,26.szám (1298)



               A szódabikarbóna önmagában is csodaszer.
               De ha ezeket hozzáadjuk.....


Ragyogni fog a fürdő,vécé,és illatos lesz a mosogatógép!
Rengeteg háztartási és egészségügyi problémára a szódabikarbóna önmagában is megoldás.Ám ha felturbózza,még jobb hatást érhet el.Készítse el ezt a 3 féle szódabikarbóna-alapú tisztítószert,és nem fogja megbánni!
-Szódabikarbóna+citromsav+ecet=a tökéletes kapszula a mosogatógépbe.
-Szódabikarbóna+citromsav+folyékony mosószer=frissítő vécétisztító bomba.
-Szódabikarbóna+citromlé+ecet+víz=a tiszta fuga titka.

Forrás: Kiskegyed 2017.Június 27.  26. évfolyam,26.szám (1298)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése