2018. május 4., péntek

Macskában is van kutyás!


                       Macskában is van kutyás!

Ha olyan házi kedvencet szeretnénk ,,aki" apportíroz,elfogadja a pórázt és nem kell sétáltatni,válasszon kutyatermészetű cicát.
A házi cirmosok között ritka az ilyen,ellenben némelyik pedigrés fajta tényleg kutyatermészettel bír.


Képtalálat a következőre: „burma macska” 

Burma:A gazdát árnyékként követik a kis termetű Burma cicák,és szívesen játszanak is vele.Ez a fajta rendkívül mozgékony,boldogan vesz részt akár labdajátékban is.Sok Burma macska megtanul apportírozni.Egyes burmák szívesen használnak macskákra méretezett mókuskereket is,amit képesek órákig hajtani.

Képtalálat a következőre: „bombay macska”

Bombay:A Bombay szintén hajlandó pórázon sétálni,apportírozni.Küllemében olyan,akár egy fekete párduc.Az USA-ban tenyésztették ki Burma és fekete rövid szőrű macska keresztezésével.A szívós Bombay társaság kedvelő macska,és a vendégekkel is barátságos,elfogadja,ha idegenek simogatják,tapogatják.Visszahozza az eldobott tárgyat,és a gyerekek nyaggatását is viszonylag jól tűri.


Képtalálat a következőre: „rex macska”

Rex:Nagyon emberkedvelő,hűséges.A ház többi kedvencével-kutya,hörcsög,tengeri malac-jól kijön,nem idegenkedik az újdonságoktól,új lakóktól,mint a macskák általában.Szívesen követi gazdáját akár ismeretlen helyre is.A legtöbb rexet az sem zavarja,ha gazdija szereti magával vinni kocsijában.

Forrás: Kiskegyed.2016.Október 18.  25. évfolyam 42.szám (1263)




                             Corgi:az ideális társ.



A corgi a legkisebb pásztorkutya,és bárkinek jó szívvel ajánlható.
Ha kutyát venne,a corgi ideális választás.Az eredetileg Skandináviából származó kutya intelligens,tanulékony,öntudatos,éber,minden helyzethez jól alkalmazkodik,miközben a család aktívabb és lustább tagjaival egyaránt képes megtalálni a közös hangot.Az energikus szőrgolyó ráadásul szívesen túrázik,agilityzik,frizbizik.Előnye,hogy kedves,nagyon ragaszkodó és emberközpontú,ráadásul könnyen kezelhető.Viszont mivel igen élénk fajta és nagy a mozgásigénye,fontos rendszeresen foglalkozni vele.Annál is inkább,mert hajlamos a hízásra.Ennek egyik oka,hogy elképesztő étvágya,másik,hogy nem finnyás és bármit elfogyaszt.Ugyanakkor egészséges fajta,nem hajlamos a betegségekre.Szőrzete közepesen hosszú,bár ritkán előfordulnak hosszú szőrűek is.Színe vörös,rőt,fekete vagy barna kevés fehérrel.

II. Erzsébet angol királynő gyakran látható Corgi kutyái társaságában.16 évesen kapta az elsőt,és azóta is hűséges a fajtához.

Házőrzőnek,jelzőkutyának nagyon jó választás.Kifejlődve mindössze 8-11 kilót nyom.Várható élettartama 12-15 év.

Forrás: Kiskegyed 2017.Április 11.  26. évfolyam 15. szám  (1287)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése